Home » Δημοσκόπηση philenews: Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δημοσκόπηση philenews: Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0 comment

Δημοσκόπηση philenews: Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εξαιρετικό ενδιαφέρον εμφανίζουν τα αποτελέσματα και του δεύτερου μέρους της μεγάλης έρευνας γνώμης, που διεξήγαγε το philenews σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Prime Market Research and Consulting Ltd, αναφορικά με τη σύγκρουση της Γενικής Εισαγγελίας με τον Γενικό Ελεγκτή. Η μεγάλη πλειοψηφία των 6.007 ατόμων που απάντησαν πλήρως και επιτυχώς όλα τα ερωτήματα της έρευνας, αναδεικνύει πόσο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς.

Άκρως σημαντική είναι η εικόνα έναντι των θεσμών όπως αυτή διαμορφώνεται από τη σύγκρουση Γενικής Εισαγγελίας και Γενικού Ελεγκτή. Ιδίως όσον αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα, αφού όπως κατέδειξαν με συντριπτικό τρόπο τα αποτελέσματα του πρώτου μέρους, που δημοσιεύτηκαν χθες, η κοινή γνώμη διαφωνεί με την αίτηση παύσης του Γενικού Ελεγκτή. Πολύ σημαντικό, όμως, είναι και το μήνυμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού οι χειρισμοί του (ουσιαστικά οι μη χειρισμοί του) απογοήτευσαν την κοινωνία.

Στο ερώτημα “Μέσα από την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γενικής Εισαγγελίας και Γενικού Ελεγκτή, πόσο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας στη Γενική Εισαγγελία”, ποσοστό 86% απάντησε ότι έχει κλονιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό (74% πάρα πολύ και 12% πολύ). Ποσοστό 6% απάντησε καθόλου, ποσοστό 6% πολύ λίγο και ποσοστό 2% λίγο.

Στο ερώτημα “Μέσα από την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γενικής Εισαγγελίας και Γενικού Ελεγκτή, πόσο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας στον Γενικό Ελεγκτή”, ένας στους δύο απάντησε καθόλου, ενώ οι τοποθετήσεις των υπολοίπων κυμαίνονται από πολύ λίγο έως πάρα πολύ. Συγκεκριμένα, ποσοστό 49% απάντησε καθόλου, ποσοστό 12% απάντησε πολύ λίγο, ποσοστό 14% απάντησε λίγο, ποσοστό 9% απάντησε πολύ και ποσοστό 16% απάντησε πάρα πολύ.

Στο ερώτημα “Μέσα από την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γενικής Εισαγγελίας και Γενικού Ελεγκτή, πόσο έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη σας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας“, ποσοστό 75% απάντησε θετικά (48% απάντησε πάρα πολύ, ποσοστό 27% απάντησε πολύ). Παράλληλα, ποσοστό 8% απάντησε καθόλου, ποσοστό 4% απάντησε πολύ λίγο και ποσοστό 13% απάντησε λίγο.

Η ταυτότητα της έρευνας
Μέγεθος δείγματος: 6.007 επιτυχημένες συνεντεύξεις
Κάλυψη: Παγκύπρια
Δειγματοληψία: Τυχαία στρωματοποιημένη με κλειδί επιλογής
Μεθοδολογία συλλογής πληροφοριών: CAWI (Computer Aided Web Interviews) Συμμετέχοντες: Επισκέπτες ιστοσελίδας Philenews
Περίοδος συλλογής δεδομένων: 07/05/2024 – 09/05/2024
Στατιστικό σφάλμα: +/-2% (διάστημα εμπιστοσύνης 95%)

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise