Tuesday, October 1, 2024
Home » Δεύτερη σύλληψη πλοηγού – Στο Πουρνάρα οι 261 μετανάστες που έφτασαν ψες στην Κύπρο

Δεύτερη σύλληψη πλοηγού – Στο Πουρνάρα οι 261 μετανάστες που έφτασαν ψες στην Κύπρο

0 comments

Συνελήφθη 23χρονος πλοηγός – Δεύτερη σύλληψη για τους μετανάστες που έφτασαν ψες – Μεταφέρθηκαν στο Πουρνάρα

Στη σύλληψη δεύτερου ατόμου, ηλικίας 23ετών προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με την άφιξη το βράδυ της Τρίτης δυο σκαφών στα οποία επέβαιναν παράτυποι μετανάστες και τα οποία απέπλευσαν από τις παράλιες ακτές του Λιβάνου. Ο 23χρονος φέρεται ναήταν ο πλοηγός της βάρκας στην οποία επέβαιναν 236 παράτυποι μετανάστες και την Πέμπτη αναμένεται να παρουσιάσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

  • Θα δει φον ντερ Λάιεν, μίλησε με Πρωθυπουργό Λιβάνου για μεταναστευτικές ροές ο ΠτΔ

Νωρίτερα είχε συλληφθεί και ένας ανήλικος ως ο φερόμενος πλοηγός της βάρκας στην οποία επέβαιναν 27 παράτυποι μετανάστες. Παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας και εκδόθηκε διάταγμα κράτησής του για περίοδο 8 ημερών.

  • Μεταναστευτικό ώρα μηδέν. «Δεχόμαστε επίθεση με σαπιοκάραβα»-Περιμένουν κι άλλους

Οι δύο βάρκες εντοπίστηκαν αργά χθες το απόγευμα από τα ραντάρ της Δημοκρατίας και σε αυτές επέβαιναν συνολικά 263 παράτυποι μετανάστες. Η πρώτηβάρκα με τους 27 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκε 12 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο, ενώ η δεύτερη με 236 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε 35 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Οι 263παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμάνι Λάρνακας όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων τους και στην συνέχεια οι 261 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, ενώ δύο συνελήφθησαν ως φερόμενοι πλοηγοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise