Home » Δίωξη για Ουκρανή, συνεχίζονται οι έρευνες – Συντονίζονται τρεις συναρμόδιες υπηρεσίες

Δίωξη για Ουκρανή, συνεχίζονται οι έρευνες – Συντονίζονται τρεις συναρμόδιες υπηρεσίες

0 comment

Δίωξη για Ουκρανή, συνεχίζονται οι έρευνες – Συντονίζονται τρεις συναρμόδιες υπηρεσίες

Στο δικαστήριο οδηγείται σήμεραη 31χρονη Ουκρανή, η οποία κρατείται από την Αστυνομία για υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, η οποία θεωρείται ως πολύ σοβαρή και έχει προεκτάσεις σε άλλες χώρες ίσως και στα κατεχόμενα.

Η Αστυνομία θα καταχωρήσει σήμερα την υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αφού προηγουμένως ζητήσει τη συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε η Ουκρανή να παραπεμφθεί σε δίκη από Κακουργιοδικείο. Οι έρευνες δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής άλλα αποτελέσματα και ενόψει του γεγονότος ότι η ύποπτη δεν συνεργάζεται με τις αρχές, αποφασίστηκε όπως η υπόθεση καταχωρηθεί στο Δικαστήριο και ταυτόχρονα να ζητηθεί η κράτησή της μέχρι τη δίκη της.

Πρόκειται, όπως μας αναφέρθηκε αρμοδίως, για πολύ σοβαρή υπόθεση, που αφορά χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ που εισέρχονταν στην Κύπρο αφού δηλώνονταν και στην πορεία εξαφανίζονταν χωρίς κανένας μέχρι στιγμής να γνωρίζει πού κατέληγαν και ποιος ήταν ο σκοπός της μεταφοράς τους εδώ. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας που συνεργάζονται στενά με τις τελωνειακές αρχές και τη ΜΟΚΑΣ, ακολουθούν πλέον συγκεκριμένη «γραμμή» στις έρευνές τους και αναμένονται στοιχεία από διάφορες έρευνες ώστε να βρουν άκρη με το ποιους είχε διασυνδέσεις η 31χρονη, ποιος ήταν ο ρόλος της και σε ποιον παρέδιδε τα χρήματα.

Η Αστυνομία μέσω της Κατηγορούσας Αρχής θα ζητήσει σήμερα όπως η Ουκρανή, μετά την παραπομπή της σε δίκη από Κακουργιοδικείο, να παραμείνει υπό κράτηση, επικαλούμενη τη σοβαρότητα της υπόθεσης αλλά και τον κίνδυνο διαφυγής της. Αναμένεται ότι θα γίνει νομική μάχη για το θέμα αυτό αφού το πιο πιθανόν είναι η πλευρά της να εγείρει ένσταση στο ενδεχόμενο αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Αστυνομία προτίμησε να προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης αντί να ρισκάρει να ζητήσει ανανέωση του διατάγματος κράτησης, ελλείψει νέων στοιχείων, γεγονός που δείχνει και το πόσο δύσκολη είναι η υπόθεση. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι τους τελευταίους 6-7 μήνες, η ίδια γυναίκα είχε έρθει στην Κύπρο μέσω Ευρωπαϊκής χώρας και δήλωνε κανονικά μεγάλα χρηματικά ποσά, επικαλούμενη διάφορους λόγους. Λόγω του κανονισμού για ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, δεν της ζητούνταν αποδειχτικά για την προέλευση των χρημάτων.

Ωστόσο, για την εισαγωγή αυτών των ποσών στην Κύπρο, το Τελωνείο ενημέρωνε τόσο τη ΜΟΚΑΣ όσο και την Αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε την υπόθεση ώστε να διαπιστώσει αν τα χρήματα χρησιμοποιούνταν για τον σκοπό που δηλώνονταν.

Στο μεταξύ, χθες οι τρεις εμπλεκόμενες στην υπόθεση υπηρεσίες, Αστυνομία, ΜΟΚΑΣ και Τμήμα Τελωνείων, είχαν συνάντηση για καλύτερο συντονισμό σε σχέση με την περίπτωση της Ουκρανής και γενικά για παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωσή της, αναφέρουν ότι το θέμα της μεταφοράς μεγάλων χρηματικών ποσών από και προς την Κύπρο, συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό την προεδρία του Υπαρχηγού Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου. Στη σύσκεψη μετείχαν αντιπροσωπεία του Τμήματος Τελωνείων, με επικεφαλής τη διευθύντρια του Τμήματος Θεοδώρα Δημητρίου, αντιπροσωπεία της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), με επικεφαλής τη διευθύντρια Μαρία Κυρμίζη Αντωνίου και ανακριτές της Αστυνομίας.
Όπως αναφέρεται, για το θέμα αυτό, οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές της Δημοκρατίας, συνεργάζονται και συντονίζονται μεταξύ τους στο πλαίσιο της υφιστάμενης εθνικής νομοθεσίας αλλά και των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων και δεν τίθεται θέμα ολιγωρίας από οποιαδήποτε αρμόδια διωκτική Αρχή. Η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και στο παρόν στάδιο δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω δηλώσεις επί του θέματος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More