Monday, September 9, 2024
Home » Δήμαρχος Λεμεσού: Φωτεινό παράδειγμα ανδρείας οι ήρωες του Μαρί

Δήμαρχος Λεμεσού: Φωτεινό παράδειγμα ανδρείας οι ήρωες του Μαρί

0 comments

Δεκατρία χρόνια από τη φονική έκρηξη, ο Δήμος Λεμεσού τίμησε, το βράδυ της Τετάρτης, τη μνήμη των θυσιασθέντων ηρώων της 11ης Ιουλίου 2011,που χάθηκαν στο Μαρί , σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης»

Οι 13 ήρωες της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα ανδρείας και αρετής, ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού,Γιάννης Αρμεύτης, σημειώνοντας πως η μνήμη τους πρέπει να παραμείνει ζωντανή και η θυσία τους να μην ξεχαστεί ποτέ.

Advertisement

Δεκατρία χρόνια από τη φονική έκρηξη, ο Δήμος Λεμεσού τίμησε, το βράδυ της Τετάρτης, τη μνήμη των θυσιασθέντων ηρώων, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριου Χαρτσιώτη, της Υφυπουργού Ναυτιλίας, Μαρίνας Χατζημανώλης, του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας Νικόλα Ιωαννίδη και του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη.

Στον χαιρετισμό του, ο Γιάννης Αρμεύτης ανέφερε ότι η 11η Ιούλιου αποτελεί μια τραγική ημέρα, που σημάδεψε την ιστορία μας, αφήνοντας πίσω της ανείπωτη θλίψη και πόνο, πάρα πολλά γιατί, αλλά και μια σημαντική παρακαταθήκη, «το θάρρος και την αυταπάρνηση των 13 ανθρώπων που χάσαμε».

Σε τέτοιες θλιβερές επετείους, συνέχισε, δεν αρκεί να μιλάμε γενικά και αόριστα για τους πεσόντες, ανθρώπους που είχαν ονοματεπώνυμο και άφησαν πίσω συζύγους, παιδιά, οικογένειες και φίλους.

«Ο Ανδρέας Ιωαννίδης, ο Λάμπρος Λάμπρου, ο Κλεάνθης Κλεάνθους, ο Μιχάλης Ηρακλέους, ο Μίλτος Χριστοφόρου, ο Χρίστος Χριστοφόρου, ο Αντώνης Χαραλάμπους, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Κρόκος, ο Σπύρος Τταντής, ο Παναγιώτης Θεοφίλου, ο Γιώργος Γιακουμής και ο Αδάμος Αδάμου, επέδειξαν ανιδιοτέλεια, προσήλωση στο καθήκον και μνημειώδη γενναιότητα», συμπλήρωσε.

Γνωρίζοντας τον κίνδυνο που διέτρεχαν, δεν δίστασαν να μπουν μπροστά για να αποτρέψουν το κακό που τελικά συνέβη, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, προσθέτοντας ότι οι οικογένειες και οι οικείοι τους μόνο υπερηφάνεια πρέπει να νιώθουν για τους ανθρώπους αυτούς, όπως πρέπει να αισθανόμαστε όλοι μας.

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρης της Λεμεσού, ο Δήμαρχος εξέφρασε θλίψη για την απώλειά τους, «αλλά και τον πραγματικό θαυμασμό για το θάρρος, που επέδειξαν, κληροδοτώντας σε όλους μας ένα φωτεινό παράδειγμα ανδρείας και αρετής».

Η σημερινή εκδήλωση, συνέχισε, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτούς, «τη μνήμη των οποίων θα διαφυλάσσουμε πάντοτε ώστε να μεταδίδονται και στις επόμενες γενιές τα ιδανικά και οι αξίες τους».

Ο κ. Αρμεύτης είπε πως θα πρέπει να «κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των ηρώων μας, τιμώντας την προσφορά τους με τις πράξεις μας, και να δώσουμε υπόσχεση ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία τους».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια και απαγγελίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More