Monday, September 9, 2024
Home » Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα για Επίτροπο Ορεινών Περιοχών 

Δήλωση Βουλευτή κ. Νίκου Σύκα για Επίτροπο Ορεινών Περιοχών 

0 comments

 

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού το θέμα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης από πλευράς κυβέρνησης του διορισμού Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων. 

 

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε, επανειλημμένα, τονίσει την αναγκαιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει άμεσα στο διορισμό Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων.  Αδικαιολόγητη η πρόφαση περί αξιολόγησης του θεσμού, αφού τόσο οι κοινότητες δια μέσου της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, αλλά και οι φορείς ανάπτυξης των Ορεινών περιοχών Τροόδους, θεωρούσαν και θεωρούν επιβεβλημένο τον διορισμό. 

 

Ακούσαμε επίσης σήμερα, με ικανοποίηση μπορώ να πω, ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι εντός δύο μηνών να προχωρήσει στο διορισμό του Επιτρόπου Ορεινών περιοχών, ενός καθόλα επιτυχημένου θεσμού από τους δύο προκατόχους, τόσο από τον κ. Χαμπιαούρη, όσο και από τον κ. Παπαδούρη.

Για πρώτη φορά και θεωρώ ότι είναι ίσως η μεγαλύτερη προίκα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, η Εθνική Στρατηγική Ορεινών περιοχών, συμπεριλαμβανομένων σ’ ένα χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2030, 256 δράσεων, συνολικού ύψους €400 εκατομμυρίων. Επαναλαμβάνω ότι θα αναμένουμε και εύχομαι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα από πλευράς κυβέρνησης, στο διορισμό του Επιτρόπου. 

 

Την ίδια ώρα έχουμε ενημερωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα Υπουργεία, τον βαθμό υλοποίησης του σχεδίου δράσεως και είναι εδώ που μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω ακριβώς και του μη διορισμού του Επιτρόπου Ορεινών περιοχών.

 

Εμείς θα περιμένουμε και θα πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και ευελπιστούμε, επιτέλους, εντός δύο μηνών να υπάρξει ο διορισμός του Επιτρόπου Ορεινών περιοχών.

 

21.11.2023

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More