Home » Για χιλιάδες παράνομους φοιτητές έκανε λόγο ο Όζουσλου στα κατεχόμενα

Για χιλιάδες παράνομους φοιτητές έκανε λόγο ο Όζουσλου στα κατεχόμενα

0 comment

Για χιλιάδες παράνομους φοιτητές έκανε λόγο ο Όζουσλου στα κατεχόμενα

Στα κατεχόμενα υπάρχουν περίπου 30.000 παράνομοι φοιτητές, εκ των οποίων οι 11.000 είναι Τούρκοι πολίτες, δήλωσε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Σαμί Όζουσλου σε ομιλία του στη «βουλή» με θέμα «η ιστορία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσής μας», θέμα που σχετίζεται με το σκάνδαλο των πλαστών πτυχίων που βρίσκεται σε εξέλιξη

Ο κ. Όζουσλου αναφέρθηκε σε στοιχεία που έλαβε από το «τμήμα μετανάστευσης», σύμφωνα με τα οποία παραχωρήθηκε το δικαίωμα σε 63.000 φοιτητές από την Τουρκία και άλλες χώρες να «εισέλθουν νόμιμα στην ΤΔΒΚ», προσθέτοντας ότι υπάρχουν περίπου 30 χιλιάδες παράνομοι φοιτητές που αγνοούνται.

Advertisement

Αναφέροντας ότι οι 11.000 από αυτές τις 30.000 είναι Τούρκοι υπήκοοι, ο κ. Όζουσλου υπενθύμισε ότι η τύχη αυτών των «παρανόμων» είναι άγνωστη, αλλά η «αστυνομία» βρίσκει «παράνομους» κάθε βράδυ.

Πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο εύκολο να ανοίξει ένα «πανεπιστήμιο» και δεν είναι σωστό να δίνεται προκαταρκτική άδεια σε 36 «πανεπιστήμια».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης του παραρτήματος του «αμερικάνικου πανεπιστημίου» Κερύνειας (GAÜ) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24. Στην τελετή έλαβαν μέρος περίπου 300 απόφοιτοι, αξιωματούχοι δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, διπλωμάτες από τις χώρες προέλευσης αποφοίτων, εκπρόσωποι του τύπου και συγγενείς των αποφοίτων. Συμμετείχε, επίσης, ο «αντιπρύτανης» του GAÜ και «διευθυντής στρατηγικών συνεργασιών», Ισμέτ Εσενιέλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise