Monday, September 16, 2024
Home » Γιέλοουστοουν: Αυτοκίνητο έφυγε από τον δρόμο και έπεσε σε καυτή όξινη λίμνη

Γιέλοουστοουν: Αυτοκίνητο έφυγε από τον δρόμο και έπεσε σε καυτή όξινη λίμνη

0 comments

Η άγρια ζωή δεν αποτελεί την μόνη επικινδυνότητα του Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν στις ΗΠΑ.

Τα θερμικά μνημεία της φυσικής κληρονομιάς της περιοχής αποτελούν επίσης ένα σημείο επικινδυνότητας, όπως διαπίστωσαν οι τουρίστες που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο αυτή την εβδομάδα.

Την Πέμπτη, ένα αυτοκίνητο με πέντε επιβαίνοντες βγήκε κατά λάθος από το οδόστρωμα και έπεσε μέσα στον SemiCentennial γκέιζερ, σύμφωνα με δελτίο ειδήσεων από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. Το όχημα βυθίστηκε πλήρως σε περίπου 2,75 μέτρα καυτού και όξινου νερού. Και οι πέντε κατάφεραν να βγουν από το όχημα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους, αναφέρει το δελτίο.

Οι δασοφύλακες έκλεισαν και τις δύο λωρίδες του δρόμου την Παρασκευή για περίπου δύο ώρες κοντά στον τόπο του ατυχήματος για να βγάλουν το αυτοκίνητο από το νερό, ανέφερε η ανακοίνωση. Τα αίτια που οδήγησαν στο περιστατικό βρίσκονται υπό διερεύνηση, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων.

Τα γεωλογικά αξιοθέατα του Γέλοουστοουν

Το θερμικό χαρακτηριστικό της «λίμνης»-θερμής πηγής Semi-Centennial Geyser είναι όξινο και έχει επιφανειακές θερμοκρασίες νερού που κυμαίνονται γύρω στους 40,5 βαθμούς Κελσίου, αναφέρει η ανακοίνωση. Υπάρχουν πέντε τύποι υδροθερμικών χαρακτηριστικών που οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να δουν στο πάρκο: Θερμές πηγές, θερμοπίδακες, πηγές λάσπης, αναβαθμίδες τραβερτίνης (θερμές πηγές που αναδύονται μέσα από ασβεστόλιθο) και φουμαρόλες (οπές ατμού).

Υπάρχουν περισσότερα από 10.000 τέτοια αξιοθέατα στο Γέλοουστοουν, ενώ στο Γέλοουστοουν υπάρχουν περισσότεροι θερμοπίδακες από οπουδήποτε αλλού στη Γη. Βέβαια πρόσφατα είχε γεννηθεί και ένας σπάνιος λευκός βίσωνας, τον οποίο δεκάδες τουρίστες ψάχνουν να συναντήσουν στο αχανές πάρκο με τις θερμές πηγές και το υπερηφαίστειο του Γιέλοουστοουν.

Εν τω μεταξύ, το πάρκο ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην τεράστια άγρια περιοχή αυξήθηκε στο «υψηλό» επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι οι φωτιές επιτρέπονται μόνο «εντός των καθιερωμένων δακτυλίων φωτιάς στους χώρους κατασκήνωσης». Τα επίπεδα κινδύνου πυρκαγιάς κυμαίνονται από το «χαμηλό» έως το «ακραίο». Πάλι για λόγους υψηλής θερμοκρασίας απαγορεύτηκε το ψάρεμα σε 3 ποτάμια του Γιέλοουστόουν.

Πηγή: in.gr

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More