Monday, September 16, 2024
Home » Γιάννης Αντωνίου στο Reuters: Ικανότητα ανταπόκρισης σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης πολιτών

Γιάννης Αντωνίου στο Reuters: Ικανότητα ανταπόκρισης σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης πολιτών

0 comments

Διαβεβαιώσεις από κυβέρνηση διά στόματος Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο Reuters – Η Κύπρος έχει την ικανότητα ανταπόκρισης σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνση πολιτών

Διαβεβαιώνει η Λευκωσία πως η Κύπρος διαθέτει την ικανότητα, την υποδομή και την ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε περίπτωση ανάγκης για απομάκρυνσηπολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτων χωρών από τηνΜέση Ανατολή και την κρίση πού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μιλώντας στο Reuters, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη ενεργοποιήσει το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ» , το οποίο έχει δοκιμαστεί και ελεγχθεί. Σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δέκα χώρες έχουν προχωρήσει σε διερεύνηση του ενδεχομένου να ζητήσουν στήριξη από την Κύπρο για απομάκρυνση υπηκόων τους, χωρίς όμως ακόμη να υπάρξει κάποιο επίσημο αίτημα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν παραστεί ανάγκη η Κύπρος είναι έτοιμη να βοηθήσει και να φιλοξενήσει για λίγες μέρες αυτούς πού θα χρειαστεί, μέχρι να διευθετηθεί η μεταφορά στις χώρες τους.

Στην περιοχή συντονισμού στη Λάρνακα, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, έχουν στηθεί κάποια αντίσκηνα, με ό,τι είναι απαραίτητο, για να χρησιμοποιηθούν, εάν προκύψει ανάγκη.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More