Sunday, September 8, 2024
Home » Βόμβα – μήνυμα προς τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών

Βόμβα – μήνυμα προς τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών

0 comments

Βόμβα – μήνυμα προς τη διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών

Μήνυμα προς τη διεύθυνση των φυλακών θεωρείται ότι ήταν η χθεσινή έκρηξη βόμβας σε όχημα επιθεωρητή του σωφρονιστικού ιδρύματος, μετά και τις απανωτές επιχειρήσεις για τα κινητά και τα ναρκωτικά στις φυλακές.

Μετά τα κτυπήματα κατά δημοσίων κατηγόρων στην Πάφο που φαίνεται να είχαν αφετηρία τις Κεντρικές Φυλακές, τώρα ήρθε το κτύπημα κατά ανώτερου αξιωματικού του ιδρύματος. Ο επιθεωρητής των φυλακών συμμετέχει στις έρευνες που γίνονται σε κελιά για ανεύρεση κινητών και ναρκωτικών.

Άγνωστοι έβαλαν στο στόχαστρό τους τον αξιωματικό ανατινάζοντάς του χθες τα ξημερώματα το όχημά του ενώ αυτό βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο, δίπλα από την οικία του στον Αρχάγγελο. Μέλη της Δύναμης, που έσπευσαν στο σημείο, απέκλεισαν τη σκηνή και προχώρησαν στη συλλογή τεκμηρίων, ενώ, όπως πληροφορούμαστε, στο επίκεντρο των ερευνών τέθηκε η επαγγελματική ιδιότητα του ιδιοκτήτη του οχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης εντός της οικίας βρισκόταν ο ίδιος με τη σύζυγό του, τη θυγατέρα τους και το 20μηνών παιδάκι της.

Στη σκηνή έσπευσε και ο αναπληρωτής διευθυντής των Κεντρικών Φυλακών Χάρης Φιλιππίδης, ενώ το θύμα της βομβιστικής επίθεσης, παρά το σοκ φόρεσε χθες τη στολή του και πήγε στο καθήκον του. Όπως εκτιμάται, η ενέργεια αυτή αποτελεί μήνυμα προς τη διεύθυνση που έθεσε ως στόχο την μηδενική ανοχή στα κινητά και τα ναρκωτικά στις φυλακές καθώς και στη διαφθορά.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, θεωρεί τη βομβιστική επίθεση κατά επιθεωρητή των Κεντρικών Φυλακών ως ενέργεια που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, σήμερα (χθες) γίναμε δυστυχώς μάρτυρες μιας θρασύτατης αλλά και συνάμα δειλής ενέργειας. «Ένας καθ’ όλα άξιος και έντιμος αξιωματικός των Κεντρικών Φυλακών έπεσε θύμα βομβιστικής ενέργειας. Μιας ενέργειας η οποία στρέφεται κατάφορα εναντίον της Δημοκρατίας. Το κράτος ούτε εκβιάζεται ούτε και αποδυναμώνεται με αυτού του είδους τις ενέργειες. Αντίθετα θα προβαίνει με αποφασιστικότητα στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και θα είναι αμείλικτο απέναντι στους αυτουργούς τέτοιων εγκλημάτων. Η Αστυνομία θα κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις προς εξιχνίαση αυτής της εγκληματικής ενέργειας». Τέλος, η Κυβέρνηση εκφράζει τη συμπάθειά της προς τον συγκεκριμένο αξιωματικό και την οικογένειά του.

Εξάλλου ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ, καταδικάζει με αποτροπιασμό τη βομβιστική ενέργεια κατά του επιθεωρητή του Τμήματος Φυλακών, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης, τιμιότητα και ευσυνειδησία και που για τον λόγο αυτό αποτέλεσε πρόδηλα τον στόχο θρασύδειλων δραστών που ενοχλήθηκαν γιατί είδαν να παρακωλύονται τα άνομα σχέδια τους.

«Ως Κλάδος Προσωπικού Φυλακών, θέλουμε να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες, ότι θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το δύσκολο έργο μας στο Τμήμα Φυλακών με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο και αποφασιστικότητα, παρόλες τις διαχρονικές ελλείψεις και παθογένειες και παρά τις όποιες απειλές και εκφοβισμούς». Οι δεσμοφύλακες καλούν την πολιτεία να επιλύσει τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του Τμήματος και να εντείνει τις προσπάθειες για σύλληψη των δραστών.

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More