Thursday, July 11, 2024
Home » Βουλιάζει η κίνηση στα ορεινά – Οι αυξήσεις στα καύσιμα επέφεραν την χαριστική βολή

Βουλιάζει η κίνηση στα ορεινά – Οι αυξήσεις στα καύσιμα επέφεραν την χαριστική βολή

0 comment

Βουλιάζει η κίνηση στα ορεινά – Οι αυξήσεις στα καύσιμα επέφεραν την χαριστική βολή

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται ο τουρισμός στα ορεινά θέρετρα της Κύπρου και δη στην περιοχή του Τροόδους.

Ο τουρισμός στα ορεινά σημειώνει κάθετη πτώση λόγω τωνπολέμων σε Ουκρανία και Ισραήλ ενώ ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας, είναι οι συνεχόμενες αυξήσεις που καταγράφονται στα καύσιμα τους τελευταίους μήνες. Αρκετοί επισκέπτες επιλέγουν εξορμήσεις σε κοντινές αποστάσεις ενώ φαίνεται ότι κάποια τουριστικά γραφεία έχουν αφαιρέσει από τα δρομολόγια τους, εκδρομές προς τα ορεινά και το Τρόοδος, λόγω αυτών των αυξήσεων.

Για την υπάρχουσα κατάσταση μίλησε στον «Φ», ο λειτουργός της Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Τροόδους, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Οι μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις ξεκίνησαν από τη χειμερινή περίοδο καθώς φέτος δεν χιόνισε σχεδόν καθόλου, με αποτέλεσμα το χιονοδρομικό κέντρο να μείνει κλειστό και η κίνηση να περιορίζεται κυρίως τα Σαββατοκύριακα και σε συγκεκριμένες κοινότητες. Ένα μεγάλο μέρος των ημερήσιων επισκεπτών, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, προερχόταν από το Ισμαήλ, ωστόσο λόγω του πολέμου δεν είναι εφικτό για πολλούς να επισκεφθούν την Κύπρο και κατ’ επέκταση το Τρόοδος. «Οι Ισραηλινοί έρχονταν στην Κύπρο, ενοικίαζαν αυτοκίνητα και έκαναν εκδρομές προς την ύπαιθρο. Αυτός ο αριθμός επισκεπτών είχε μειωθεί αισθητά, όπως επίσης και ο θρησκευτικός τουρισμός», είπε, εξηγώντας ότι καταγράφεται και μεγάλη μείωση από Ρώσους που επισκέπτονταν θρησκευτικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή του Τρόοδους.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τηναύξηση των τιμών στακαύσιμαέχουν επηρεάσει δυσμενώς τα ορεινά θέρετρα, με τον λειτουργό της ΕΤΑΠ να επισημαίνει ότι πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή για την οποία θα πρέπει ο επισκέπτης να διανύσει απόσταση.

Ακυρώσεις εκδρομών από τουριστικά γραφεία

Οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν επιφέρει και μεγάλες επιπτώσεις στο τουρισμό των ορεινών θερέτρων. Ενδεικτικό όπως υπέδειξε ο κ. Κωνσταντίνου, το γεγονός ότι από την περιοχή της Αγίας Νάπας και της επαρχίας Αμμοχώστου όπου πολλές ημερήσιες εκδρομές διοργανώνονταν από τουριστικά γραφεία της περιοχής, προς το Τρόοδος, έχουν ακυρωθεί. «Λόγω του ότι το κόστος των εκδρομών αυτών αυξήθηκε κατά πολύ, τα τουριστικά γραφεία από την επαρχία Αμμοχώστου, σταμάτησαν να διοργανώνουν εκδρομές προς τα ορεινά. Πλέον έχουμε ημερήσιες εκδρομές από Πάφο και Λεμεσό και από κάποια τουριστικά γραφεία τα οποία ασχολούνται με ειδικές μορφές τουρισμού και έχουν ως βάση τους το Τρόοδος.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More