Saturday, September 28, 2024
Home » ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και οχήματα παρασύρονται από ποτάμια – Συναγερμός για «κατακλυσμό» στην Κίνα

ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και οχήματα παρασύρονται από ποτάμια – Συναγερμός για «κατακλυσμό» στην Κίνα

0 comments

ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και οχήματα παρασύρονται από ποτάμια – Συναγερμός για «κατακλυσμό» στην Κίνα

Μεγάλα ποτάμια, πλωτές οδοί και τεχνητές λίμνες στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας απειλούν να προκαλέσουν επικίνδυνες πλημμύρες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση την Κυριακή να θεσπίσει σχέδια αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την προστασία περισσότερων από 127 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση με τις επερχόμενες πλημμύρες «ζοφερή», οι μετεωρολόγοι δήλωσαν ότι τμήματα ποταμών και παραποτάμων στις λεκάνες απορροής Σιτζιάνγκ και Μπεϊτζιάνγκ αυξάνουν επικίνδυνα τη στάθμη των υδάτων σε μια σπάνια απότομη αύξηση που έχει μόνο μία στις 50 πιθανότητες να συμβεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κίνα σε ΗΠΑ: Μπορούμε να είμαστε εταίροι, όχι αντίπαλοι

Κίνα: Συκοφαντίες οι κατηγορίες της Βρετανίας για κυβερνοεπιθέσεις

Κινέζος ΥΠΕΞ: «Ντροπή για την ανθρωπότητα» ο πόλεμος στη Γάζα

2024年4月21日,广东清远洪灾,清远阳山中学被洪水淹没了。#大纪元爆料#广东清远#洪水pic.twitter.com/BH40LTThBk

— 大紀元爆料平台 (@china_epoch) April 21, 2024

Το υπουργείο υδάτινων πόρων της Κίνας εξέδωσε συμβουλή έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε το CCTV.

Οι αξιωματούχοι της Γκουανγκντόνγκ, σύμφωνα με τον Guardian, προέτρεψαν τις υπηρεσίες σε όλες τις κοινότητες και τους δήμους να ξεκινήσουν τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή φυσικών καταστροφών, και να διανείμουν αμέσως τα κονδύλια για να διασφαλίσουν ότι οι πληγέντες έχουν φαγητό, ρούχα, νερό και ένα μέρος για να ζήσουν.

Η επαρχία έχει δει καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις για αρκετές ημέρες και ισχυρούς ανέμους λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, που έχουν επηρεάσει αρκετές περιοχές της Κίνας τις τελευταίες εβδομάδες.

2024年4月20日,广东韶关洪灾,墙都倒了,物品被冲走,人在洪水中艰难前进。#大纪元爆料#广东肇庆#洪水pic.twitter.com/ATzTYlINY1

— 大紀元爆料平台 (@china_epoch) April 21, 2024

Ένα 12ωρο έντονης βροχόπτωσης, που ξεκίνησε από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου, έπληξε τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επαρχίας στις πόλεις Zhaoqing, Shaoguan, Qingyuan και Jiangmen.

Σχεδόν 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την πόλη Qingyuan, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ορισμένες εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης στην Zhaoqing υπέστησαν ζημιές, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση σε ορισμένα μέρη.

2024年4月19日,广东肇庆市广宁郡洪灾,车辆被冲走。#大纪元爆料#广东肇庆市#洪灾pic.twitter.com/ozFMF1oUpt

— 大紀元爆料平台 (@china_epoch) April 21, 2024

Οι αξιωματούχοι στο Qingyuan ανέστειλαν, επίσης, τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Παρακαλώ κοιτάξτε την κομητεία Huaiji του Zhaoqing, η οποία έχει γίνει μια υδάτινη πόλη. Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά στην ύπαιθρο δεν ξέρουν τι να κάνουν με διακοπές ρεύματος και χωρίς σήμα», είπε ένας χρήστης στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

2024年4月21日,广东肇庆怀集洪水,街道全变成河道。#大纪元爆料 #广东肇庆#洪水 pic.twitter.com/yeM35WeqSR

— 大紀元爆料平台 (@china_epoch) April 21, 2024

Τα δεδομένα έδειξαν 2.609 υδρολογικούς σταθμούς με ημερήσια βροχόπτωση μεγαλύτερη από 50 χλστ., που αντιπροσωπεύουν περίπου το 59% όλων των σταθμών παρατήρησης. Στις 8 το πρωί της Κυριακής, 27 υδρολογικοί σταθμοί στο Γκουανγκντόνγκ ήταν σε επιφυλακή.

Πηγή: News247


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise