Thursday, September 19, 2024
Home » Αρχηγός: Έριξαν σπρέι σε επιτηρητές και μέλη μας, δεν πέρασαν από έλεγχο-Ο αγώνας δεν μπορούσε να γίνει με ασφάλεια

Αρχηγός: Έριξαν σπρέι σε επιτηρητές και μέλη μας, δεν πέρασαν από έλεγχο-Ο αγώνας δεν μπορούσε να γίνει με ασφάλεια

0 comments

Όσα είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας μετά την αναβολή του ντέρμπι στη Λεμεσό

Την άποψη ότι ο αγώνας ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ δεν μπορούσε να διεξαχθεί με ασφάλεια διατύπωσε από το γήπεδο όπου βρισκόταν ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου μιλώντας στην Cytavision.

Advertisement

«Ως Αστυνομία είχαμε παρακολουθήσει τι γινόταν έξω από το γήπεδο. Είχε φωτιές ανευρέθηκε μολότοφ και πυρσοί πριν την έναρξη. Είχαν οι οπαδοί της ΑΕΛ μπει στις κερκίδες χωρίς έλεγχο, ρίχνοντας σπρέι σε αστυνομικούς και επιτηρητές. Θέλοντας να προβούμε στον κατάλληλο έλεγχο και έρευνες ζητήσαμε να βγουν όλοι έξω να γίνει έλεγχος και να μπουν ξανά, δυστυχώς αυτό κράτησε μέχρι τις 8. Παρά το γεγονός ότι αρχικά βγήκαν έξω κάποιοι, μερίδα δεν πέρασε από έλεγχο και επέστρεψε πίσω είπαμε στον παρατηρητή ως αστυνομία ότι αυτός ο αγώνας δεν μπορούσε να γίνει με ασφάλεια».

  • Δεν άρχισε ποτέ το ντέρμπι-Χρήση δακρυγόνων πριν την έναρξη, ρίψη βεγγαλικών με την αναβολή του αγώνα

Όπως είπε ο κ.Παπαθεοδώρου «ως αστυνομία προβαίνουμε συνεχώς σε σχετικές εισηγήσεις και συστάσεις στην ΚΟΠ. Καιρός να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς τις αρμοδιότητες που τους αναλογούν».

Υπέδειξε μάλιστα ότι την κύρια ευθύνη για τους ελέγχους τους έχουν οι επιτηρητές, ερωτηθείς σχετικά με βεγγαλικά που έπεσαν στο γήπεδο μετά την αναβολή.

Τι προηγήθηκε της αναβολής

Yπενθυμίζεται ότι με παρατράγουδα σημαδεύτηκε το ντέρμπι της Λεμεσού, το οποίο τελικώς δεν ξεκίνησε ποτέ. Όλα άρχισαν όταν οπαδοί σύμφωνα με την αστυνομία μπήκαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια και έλεγχο, ζητώντας τους να περάσουν εκτός για να ελεγχθούν. Η αστυνομία για να τους απωθήσει έκανε χρήση δακρυγόνων.

Με την πάροδο 50 λεπτών και αφού η αστυνομία ζητούσε να εξέλθουν από το γήπεδο οπαδοί της ΑΕΛ με σκοπό να γίνει έλεγχος αρκετοί από αυτούς αποχώρησαν.

Οι υπεύθυνοι του γηπέδου εν τέλει ανακοίνωσαν στους φιλάθλους ότι ο αγώνας δεν θα ξεκινήσει.

Στη συνέχει ακολούθησε ρίψη βεγγαλικών και καπνογόνων στο γήπεδο.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More