Home » Αρχή Ραδιοτηλεόρασης: Σταματά η προβολή δημοσκοπήσεων 7 μέρες πριν την κάλπη

Αρχή Ραδιοτηλεόρασης: Σταματά η προβολή δημοσκοπήσεων 7 μέρες πριν την κάλπη

0 comment

Αρχή Ραδιοτηλεόρασης: Σταματά η προβολή δημοσκοπήσεων 7 μέρες πριν την κάλπη

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης επισύρει την προσοχή των Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών στις πρόνοιες του νόμου σύμφωνα με τις οποίες «απαγορεύεται η προβολή ή η μετάδοση από τους σταθμούς των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων που σχετίζονται με εκλογές επτά μέρες πριν από την διεξαγωγή οποιωνδήποτε εκλογών».

Η Αρχή αναμένει ότι όλοι οι οργανισμοί θα λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς συμμόρφωση με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ως ημέρα διεξαγωγής των εκλογών έχει καθοριστεί η 9η Ιουνίου, η τελευταία μέρα προβολής ή μετάδοσης των αποτελεσμάτων οποιωνδήποτε δημοσκοπήσεων σχετίζονται με τις εκλογές (συμπεριλαμβανομένων και επαναληπτικών προβολών προγραμμάτων που περιέχουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων καθώς και δελτία ειδήσεων) είναι το Σάββατο 1η Ιουνίου και ώρα 24:00.

Παράλειψη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της εγκυκλίου συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή ανάλογων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Εξάλλου σε άλλη ανακοίνωσή της, η Αρχή γνωστοποιεί ότι ο συνολικός διαφημιστικός χρόνος των 60 λεπτών που έχει στη διάθεση της για μετάδοση πολιτικής διαφήμισης η ΕΔΕΚ Σοσιαλιστικό Κόμμα πρόκειται να εξαντληθεί στις 28.5.2024 και ώρα 15:00 οπότε, “μετά την έλευση της προαναφερθείσας ώρας, καλούνται όλοι οι ραδιοφωνικοί οργανισμοί και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, όπως απέχουν από οποιαδήποτε περαιτέρω μετάδοση τέτοιας διαφήμισης”, με βάση το άρθρο του σχετικού νόμου.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η Αρχή διαπιστώσει ότι οποιαδήποτε πολιτική διαφήμιση έχει καλύψει τον καθοριζόμενο χρόνο, δίδει οδηγίες στους τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς οργανισμούς να μην μεταδώσουν οποιαδήποτε άλλη τέτοια πολιτική διαφήμιση, και ο τηλεοπτικός ή ραδιοφωνικός οργανισμός έχει υποχρέωση να απέχει από οποιαδήποτε περαιτέρω μετάδοση τέτοιας διαφήμισης.

Παράλειψη συμμόρφωσης προς το περιεχόμενο της παρούσας εγκυκλίου συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή των ανάλογων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More