Thursday, July 11, 2024
Home » Αποφάσισαν 24ωρη απεργία οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Αποφάσισαν 24ωρη απεργία οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Λάρνακας

0 comment

Αποφάσισαν 24ωρη απεργία οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Σε εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου θα κατέλθουν οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, που διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση. Αυτό αποφάσισαν το πρωί της Πέμπτης (15/2) σε Γενική Συνέλευση στον χώρο του νοσοκομείου, έχοντας τη στήριξη των συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, εντοπίζεται στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας, που δεν είναι επαρκώς στελεχωμένο, μετά τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου τον Απρίλιο του 2020. Όπως αναφέρουν ο φόρτος εργασίας που αναλαμβάνουν οι καθαρίστριες είναι μεγάλος, ενώ λόγω των αναγκών δεν μπορούν να πάρουν άδειες ανάπαυσης.

Σύμφωνα με τον επαρχιακό γραμματέα της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας, Κώστα Κομήτη,αυτή τη στιγμή υπάρχουν 64 καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Λάρνακας, ωστόσο χρειάζονται τουλάχιστον ακόμη 20 για να στελεχωθεί το Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας.

Οι συντεχνίες αναφέρουν πως, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις τους για την ανάγκη στελέχωσης της καινούργιας πτέρυγας με επαρκή αριθμό ωρομίσθιων εργαζομένων, οΟΚΥπΥ προχώρησε στην πρόσληψη ενός πολύ μικρού αριθμού καθαριστριών που δεν επαρκεί ούτε για τις βασικές εργασίες του νοσοκομείου.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More