Home » Αποκαλυπτικό: Επιστολή Χαρτσιώτη στην ΚΟΠ για τη μετακίνηση οπαδών – «Επανεξετάστε τη θέση σας»

Αποκαλυπτικό: Επιστολή Χαρτσιώτη στην ΚΟΠ για τη μετακίνηση οπαδών – «Επανεξετάστε τη θέση σας»

0 comment

Αποκαλυπτικό: Επιστολή Χαρτσιώτη στην ΚΟΠ για τη μετακίνηση οπαδών – «Επανεξετάστε τη θέση σας»

Επίσημη υπουργική παρέμβαση για να συνεχίσει να υφίσταται το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών φιλοξενούμενων ομάδων, υπήρξε εντός της ημέρας.

Όπως πληροφορείται το philenews, γύρω στο μεσημέρι αποστάλθηκε στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) επιστολή έκτασης πέντε σελίδων, η οποία φέρει υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Μάριου Χαρτσιώτη.

Ο τελευταίος, μέσω της επιστολής, καλεί το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ να επανεξετάσει την απόφασή του στις αρχές του μήνα περί άρσης εφαρμογής του μέτρου της μετακίνησης των οπαδών.

Στην επιστολή, όπως πληροφορούμαστε, καταγράφεται ότι η Αστυνομία είναι υπέρ της συνέχισης του μέτρου, πως δεν συνηγορεί με την απόφαση για άρση του, ενώ εκφράζονται και οι σοβαροί προβληματισμοί του υπουργού.

Ο κ. Χαρτσιώτης φέρεται να καταγράφει τη θέση ότι το μέτρο πρέπει να ισχύσει τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του Νόμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που βρίσκεται στο στάδιο του νομοτεχνικού ελέγχου.

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρεται λεπτομερώς σε συγκεκριμένα γεγονότα προς υποστήριξη των θέσεων του ιδίου και της Αστυνομίας περί ανάγκης συνέχισης του μέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο με ανακοίνωσή του (11/6) λίγο μετά την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΟΠ για άρση του μέτρου, είχε σημειώσει πωςη απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων «είχε επιδράσει θετικά στην αποτροπή σοβαρών επεισοδίων, όπως αυτά είχαν σημειωθεί προτού αυτό το μέτρο εφαρμοστεί και τα οποία οδήγησαν στην επιβολή του, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ακόμη και μετά την εφαρμογή του σημειώθηκαν και πάλι αρκετά φαινόμενα παραβατικότητας».

Στο εν λόγω ανακοινωθέν, το υπουργείο είχε προϊδεάσει για τη σημερινή του αντίδραση. Σημειωνόταν συγκεκριμένα: «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και η Αστυνομία καθηκόντως θα αξιολογήσουν και θα συνεκτιμήσουν την απόφαση αυτή της ΚΟΠ, σε σχέση με κινδύνους τους οποίους τυχόν ελλοχεύει, και θα προβούν στις δικές τους ενέργειες, στο πλαίσιο πάντοτε της αυστηρής τήρησης της κείμενης νομοθεσίας, με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των γνήσιων φιλάθλων και των πολιτών γενικότερα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise