Απασφάλισαν οι μαθητές για απαγόρευση κινητών: Οι αρμόδιοι ασχολούνται με τρίχες
Στην αντεπίθεση για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου νααπαγορεύσει την ενεργοποίηση και χρήση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής μέρας, ακόμα και στα διαλείμματα, πέρασε το οργανωμένο μαθητικό κίνημα.
ΗΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) εξέφρασε έκπληξη για την απόφαση αυτή καθώς την προηγούμενη εβδομάδα σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα, οι μαθητές διατύπωσαν ανησυχίες για το ενδεχόμενο απαγόρευσης των κινητών. Κάνει, μάλιστα, λόγο και για την Παιδεία που είναι γονατισμένη, αναφέροντας ότι «οι αρμόδιοι αντί να ασχολούνται με τα θέματα ουσίας που χρονίζουν, ασχολούνται με τρίχες».
Όπως αναφέρει, δεν λήφθηκε τότε καμία απόφαση καθώς για το θέμα υπήρχαν διαφωνίες.
«Ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία προχώρησε τόσο σύντομα, που τρεις μέρες μετά τη σύσκεψη λήφθηκε και τελεσίδικη απόφαση. Να ζητήσουμε από το Υπουργικό να συνεδριάζει και για τα υπόλοιπα ζητήματα της Παιδείας που στοιβάζονται χωρίς λύσεις τόσα χρόνια.
Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι η πρακτική του να αποφασίζεται κάτι «από τα πάνω» που αφορά τους «κάτω», χωρίς να δίνεται χρόνος συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων από όσους επηρεάζονται, μοιάζει με πρόσφατες πρακτικές προηγούμενων Υπουργών, τις συνέπειες των οποίων ακόμα ζούμε», επισημαίνει αυστηρά η ΠΣΕΜ.
Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων την ώρα του μαθήματος ορθώς τιμωρείται, ωστόσο, σημειώνει ότι η ολική απαγόρευση έξυπνων συσκευών δεν θα ωφελήσει κανένα.
Η ΠΣΕΜ αναφέρει ακόμη ότι «το συντηρητικό κλίμα που υπάρχει στα σχολεία καλά κρατεί. Θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με την απόφαση αυτή. Καταντήσαμε οι μαθητές να πηγαίνουμε στα σχολεία και αντί να έχουμε έγνοια πώς θα διδαχθούμε και τι, έχουμε έγνοια πώς να γλυτώσουμε από το κυνήγι τρίχας και στολής στο οποίο επιδίδονται μεμονωμένες διευθύνσεις και καθηγητές. Στο χόμπι κάποιων για κυνήγι θα εισαχθεί και το κινητό».
Την ίδια ώρα, οι μαθητές θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:
>> Πώς μπορεί το υπουργείο Παιδείας να μη βρίσκει παιδαγωγικές λύσεις στα προβλήματα;
>> Γιατί μετά το φιάσκο των Μαθηματικών και το Νόμπελ απραξίας για τα κλιματιστικά, θυμήθηκαν να πάρουν τέτοια απόφαση;
>> Τι περιμένουν ως αντίδραση όταν ανακοινώνουν αποφάσεις εξπρές, χωρίς διαβούλευση, ενώ για αλλά ζητήματα π.χ. κλιματιστικά στα σχολεία, συζητούν μήνες χωρίς πράξεις;