Home » Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Τι εξετάζεται για Γυμνάσια – Λύκεια

Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Τι εξετάζεται για Γυμνάσια – Λύκεια

0 comment

Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Τι εξετάζεται για Γυμνάσια – Λύκεια

Τις επόμενες μέρες θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον τρόπο εφαρμογής της απαγόρευσης των κινητών σε Γυμνάσια και Λύκεια, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται με βάση τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO και αφορά λόγους μείωσης και περιορισμού της νεανικής παραβατικότητας.

«Δεν αμφισβητεί κανείς την αξία της τεχνολογίας και ότι το κινητό αποτελεί εργαλείο σε πολλά μαθήματα, μέσω των εφαρμογών που διαθέτει. Γι’ αυτό συζητάμε πώς θα μπορούσαμε να έχουμε μια πιο διαφοροποιημένη προσέγγιση σταΛύκεια», εξήγησε.

Ξεκαθάρισε ότι ισχύει ήδη η απαγόρευση των κινητών στα Δημοτικά και ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει τώρα σε απαγόρευση και στα Γυμνάσιακαι σε κάποιου είδους διαφοροποίηση στα Λύκεια.

«Θα γνωρίζουμε εντός των επόμενων ημερών γιατί η εισήγησή μας πρέπει να πάει στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι συμφωνούν όλοι οι εταίροι μας. Γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην ίδια πλευρά», είπε η κ. Μιχαηλίδου.

Τέλος, σημείωσε ότι σε κάποια σχολεία, κυρίως Τεχνικές Σχολές, έχουν ήδη λειτουργήσει θυρίδες όπου οι μαθητές κλειδώνουν το κινητό τους και το παίρνουν με το τέλος του μαθήματος. «Κάτι τέτοιο είναι που σκεπτόμαστε για τα πιο μεγάλα παιδιά», κατέληξε.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More