Friday, September 20, 2024
Home » Απαγορεύονται ή όχι τελικά τα πυροτεχνήματα στην Κύπρο;

Απαγορεύονται ή όχι τελικά τα πυροτεχνήματα στην Κύπρο;

0 comments

Απαγορεύονται ή όχι τελικά τα πυροτεχνήματα στην Κύπρο;

Η νομοθεσία στην Κύπρο είναι πολύ αυστηρή για τη χρήση πυροτεχνημάτων δηλώνει στο philenews podcast o Διευθυντής της υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων Κώστας Μιχαήλ, ωστόσο δεν απαγορεύονται πλήρως και εξηγεί ότι επιτρέπεται η χρήση πυροτεχνημάτων σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις και κατόπιν άδειας από την Υπηρεσία.

Δεν δίνονται άδειες για γάμους ή ιδιωτικές εκδηλώσεις αναφέρει ο κύριος Μιχαήλ, εξηγώντας ότι το νομικό πλαίσιο, αναμένεται να τροποποιηθεί και να αυστηροποιηθούν οι ποινές για όσους κάνουν παράνομη χρήση πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών. Αυτή τη στιγμή το πρόστιμο ανέρχεται στις 5 χιλιάδες ευρώ, καθώς η πρόταση είναι να δεκαπλασιαστεί το πρόστιμο για τον χρήστη, αλλά και τον ιδιοκτήτη του υποστατικού που φιλοξενεί μια ιδιωτική εκδήλωση.

Ο κύριος Μιχαήλ έστειλε μήνυμα στην Βουλή, να ψηφίσει την τροποποίηση, καθώς είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξουν αποτρεπτικές ποινές και να περιοριστεί το φαινόμενο της παράνομης χρήσης βεγγαλικών, που εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον αλλά και για τους ιδίους τους χρήστες.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More