Friday, September 20, 2024
Home » Απάντησαν αθώοι οι μοναχοί κι αντεξέτασαν τον Ησαΐα – Αντίστροφη μέτρηση για απόφαση Συνοδικού

Απάντησαν αθώοι οι μοναχοί κι αντεξέτασαν τον Ησαΐα – Αντίστροφη μέτρηση για απόφαση Συνοδικού

0 comments

Στόχος η ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου το συντομότερο δυνατόν – Ο Πορφύριος αντεξέτασε τον Μητροπολίτη Ταμασού – Απέρριψαν το κατηγορητήριο και απάντησαν αθώοι οι μοναχοί

Επί τρεις ολόκληρες ώρες κατέθετε και αντεξεταζόταν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση των τριών μοναχών της Μονής του Οσίου Αββακούμ για εκκλησιαστικά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Advertisement

Ως γνωστόν, η διαδικασία ενώπιον του εξαμελούς δικαστηρίου λαμβάνει χώρα κεκλεισμένων των θυρών και οι πληροφορίες δίδονται με φειδώ.

Οι εν αργία αρχιμανδρίτες Νεκτάριος και Πορφύριος, καθώς και ο μοναχός Αββακούμ, που είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο, απάντησαν σήμερα αθώοι, στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, απορρίπτοντας το κατηγορητήριο στην ολότητα του. Και έκαναν λόγο ενώπιον του σώματος για κατασκευασμένη υπόθεση και ψεύδη. Μάλιστα, επανέλαβαν τη θέση που και δημοσίως διαμήνυσαν από την αρχή, ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού βρίσκεται πίσω από την υπόθεση, επειδή αρνήθηκαν να του δώσουν περισσότερα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι παρουσιάστηκαν ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο, ρόλο των οποίων μοιράστηκαν Νεκτάριος και Πορφύριος, με τον δεύτερο να αντεξετάζει τον Μητροπολίτη.

  • Καλούν και Αρχιεπίσκοπο ως μάρτυρα υπεράσπισης οι μοναχοί – «Θα γίνει σκάνδαλο της Μητρόπολης Ταμασού»

Αντίστροφη μέτρηση…

Πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες η απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί.

Τα μέλη που απαρτίζουν το σώμα εμφανίζονται αποφασισμένα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό ούτως ώστε εάν υπάρξει ένσταση στην απόφαση -κάτι που θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο- αυτή να οδηγηθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη, οπότε είναι ορισμένη τακτική συνεδρία.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More