Home » Αν πει «ναι» σε ΕΛΑΜ για Ευρωεκλογές ο Πελεκανός, διαγράφεται από ΔΗΣΥ

Αν πει «ναι» σε ΕΛΑΜ για Ευρωεκλογές ο Πελεκανός, διαγράφεται από ΔΗΣΥ

0 comment

Νέοι τριγμοί στον ΔΗΣΥ – Δεδομένο οι συζητήσεις Πελεκάνου-ΕΛΑΜ για Ευρωεκλογές – Θα βρεθεί εκτός ΔΗΣΥ εάν προχωρήσει η συνεργασία – «Απογοητευτικό, λυπηρό» – Επίθεση Σάβιας και σε ΕΛΑΜ

Εκτός Δημοκρατικού Συναγερμού θα βρεθεί ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Μάριος Πελεκάνος εάν τελικά αποφασίσει να είναι ένας εκ των υποψηφίων του ΕΛΑΜ στις Ευρωεκλογές.

Οι φήμες για διαβουλεύσεις μεταξύ Πελεκάνου και ΕΛΑΜ πλέον αποτελούν δεδομένο καθώς, όπως ανέφερε η Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥΣάβια Ορφανίδου, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επιβεβαίωσε τις συζητήσεις λέγοντας ότι είναι πολύ κοντά.

«Το βρίσκω πάρα πολύ απογοητευτικό,λυπηρό. Και προσωπικά και πολιτικά. Δε μπορώ να αντιληφθώ τι κοινή γραμμή μπορούμε να έχουμε εμείς με αυτό που πρεσβεύει το ΕΛΑΜ. Πως γίνεται τη μία μέρα να ασπαζόμαστε την «κληριδική» σκέψη και την άλλη ημέρα κάτι που δε ξέρω τί είναι το ΕΛΑΜ; Και κρίνω και το ΕΛΑΜ που ασκεί αυτή την πολιτικά καιροσκοπική προσέγγιση για αλίευση πρόσκαιρων ψήφων», ανέφερε.

Ερωτηθείσα εάν ο κύριος Πελεκάνος θα διαγραφεί από τον ΔΗΣΥ σε περίπτωση που προχωρήσει η συνεργασία με ΕΛΑΜ απάντησε πως «υπάρχει ξεκάθαρη ρήτρα στο καταστατικό μας, οποιοσδήποτε ανήκει σε συνδυασμό άλλου κόμματος είναι άμεση διαγραφή και θα προσχωρήσουμε σε αυτό εάν και εφόσον υπάρξει θέμα».

Κληθείς να σχολιάσει πώς χαρακτηρίζει αυτή την εξέλιξη επανέλαβε ότι είναι «Απογοητευτικό, λυπηρό και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιος ασπάζεται την ιδεολογική κληρονομία του Γλαυκού Κληρίδη, τις αρχές και αξίες της ΕΕ, τις αξίες της διαφορετικότητας των ατομικών δικαιωμάτων πως γίνεται να συζητά με το ΕΛΑΜ».

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More