Tuesday, September 17, 2024
Home » Αντώνης Τρακκίδης : Αεροδρόμιο και Δήμος Ανατολικής Πάφου.

Αντώνης Τρακκίδης : Αεροδρόμιο και Δήμος Ανατολικής Πάφου.

0 comments

Οι κοινότητες Αχέλεια και Τίμη θα αποτελέσουν από την 1η Ιουλίου διαμερίσματα του νέου Δήμου Ανατολικής Πάφου. Στα όρια τους ευρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου, ομολογουμένως το πιο προσοδοφόρο έργο υποδομής της επαρχίας. Εκτός από τη μεγάλη συνεισφορά του στην οικονομία της επαρχίας, επιφέρει και κάποια μικρά έσοδα στις δύο κοινότητες, Αχέλεια και Τίμη. 

Η λειτουργία του διεθνούς αερολιμένα έχει παράλληλα όμως αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη των δύο κοινοτήτων, όπως φυσικά και μεγάλου τμήματος της παραλιακής Γεροσκήπου. Μεγάλο μέρος της παραλίας στην Τίμη και στην Αχέλεια, που εφάπτεται του χώρου του αεροδρομίου, είναι ουσιαστικά «νεκρό» για οποιαδήποτε ανάπτυξη. Μεγάλο τμήμα της παραλίας της Γεροσκήπου και της Τίμης επιβαρύνονται επιπλέον από υψηλά επίπεδα θορύβου που προέρχονται από τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροσκαφών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό το γεγονός από μόνο του έχει αρνητική επίπτωση στην τουριστική ανάπτυξη μεγάλου μέρους του νέου Δήμου Ανατολικής Πάφου, με το ανάλογο οικονομικό κόστος!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η ηχορύπανση παρεμβαίνει στη λεκτική επικοινωνία, δημιουργεί άγχος ή εμποδίζει την αυτοσυγκέντρωση. Επηρεάζει δηλαδή την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων μέσω των διαταραχών στην ξεκούραση, στον ύπνο, στην απόδοση και τη συμπεριφορά.

Εμείς θα συζητήσουμε, τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο όσο και την εταιρία διαχείρισης του αεροδρομίου για τρόπους συνεργασίας για απάμβλυνση του προβλήματος! Εμείς θα απαιτήσουμε να υπάρξουν για τον Δήμο Ανατολικής Πάφου τα ανάλογα αντισταθμιστικά οφέλη!

Αντώνης Τρακκίδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ανατολικής Πάφου.

 

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More