Wednesday, October 2, 2024
Home » Αντι-drone ασπίδα: Ακυρώθηκε νέος διαγωνισμός, καθυστερεί η σύμβαση του ‘21

Αντι-drone ασπίδα: Ακυρώθηκε νέος διαγωνισμός, καθυστερεί η σύμβαση του ‘21

0 comments

Αντι-drone ασπίδα: Ακυρώθηκε νέος διαγωνισμός, καθυστερεί η σύμβαση του ‘21

Σε μείζον θέμα φαίνεται να εξελίσσεται η προσπάθεια για κάλυψη των κρίσιμων υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας από παντός είδους επιθετικές επιχειρήσεις με Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (drones).

Κι αυτό γιατί, πλέον και οι δυο διαγωνισμοί ώστε να εγκατασταθεί αντί-drone ασπίδα σε σημαντικές εγκαταστάσεις της πολιτείας, δεν συνοδεύτηκαν από επιτυχία. Είναι ενδεικτικό ότι η τελευταία προσπάθεια για απόκτηση κινητών μονάδων για προστασία από Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, έχει τερματιστεί εν τη γενέσει της.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός για απόκτηση δυο κινητών μονάδων είχε προκηρυχθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, για λόγους που δεν επεξηγήθηκαν έχει ακυρωθεί την περασμένη Τετάρτη από την αναθέτουσα Αρχή που είναι ηΑστυνομία Κύπρου.

Το μήνυμα που φέρει την υπογραφή του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Οικονομικών του Αρχηγείου Αστυνομίας και στάλθηκε προς όλους τους ενδιαφερόμενους, αναφέρει: «Ο διαγωνισμός με τίτλο Δ.Ο. 28/2024 για την Προμήθεια και Εγκατάσταση Φορητών Συστημάτων Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών από απειλές Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών έχει ακυρωθεί από τον υπεύθυνο διαγωνισμού».

Αυτή η εξέλιξη τουλάχιστον προβληματίζει, καθώς ούτε η έτερη προσπάθεια για να κλείσει το ζήτημα θετικά, έχει στεφθεί με επιτυχία.Ο λόγος για τη σύμβαση που έχει συναφθεί με εταιρεία από το 2021 και προνοεί εγκατάσταση αντι-drone ασπίδας σε πέντε σημαντικές εγκαταστάσεις, αλλά είναι εκτός χρονοδιαγράμματος.

Όπως μας είχε αναφέρει αρμοδίως από την Αστυνομία Κύπρου, η ανάδοχος εταιρεία ζήτησε παράταση για την υλοποίηση της 1ης και 2ης φάσης υλοποίησης της σύμβασης, λόγω παραγόντων που έχουν να κάνουν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Μας αναφέρθηκε ότι το έργο θα παραδιδόταν τέλη του 2024, ωστόσο, με τα νέα δεδομένα παίρνει αναβολή για το 2025. Δεν μας είχε δοθεί άλλη διευκρίνιση, λόγω της φύσεως του όλου θέματος. Το εν λόγω συμβόλαιο προνοεί εγκατάσταση μονάδων σε Προεδρικό, Αρχηγείο Αστυνομίας, Κεντρικές Φυλακές, καθώς και στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Προνοούσε και παράδοση φορητών μονάδων.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ακυρώθηκε ο νέος διαγωνισμός για φορητές μονάδες, ούτε ένα μήνα μετά την προκήρυξή του, υπάρχει προβληματισμός.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise