Home » Αναχωρούν για το Κατάρ οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές για εκεχειρία

Αναχωρούν για το Κατάρ οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές για εκεχειρία

0 comment

Αναχωρούν για το Κατάρ οι Ισραηλινοί διαπραγματευτές για εκεχειρία

Εντός της ημέρας αναμένεται να αφιχθεί στο Κατάρ η ισραηλινή αντιπροσωπεία για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση του Ισραήλ. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο διοικητής της Μοσάντ Ντέντι Μπαρνέα .

Όπως έγινε γνωστό από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στόχος της ισραηλινής πλευράς είναι η επίτευξη εκεχειρίας διαρκείας 42 ημερών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 40 ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς στη Γάζα. Επισημαίνεται επίσης ότι κατόπιν της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του διευρυμένου Υπουργικού Συμβουλίου για ζητήματα ασφαλείας και άμυνας, «δεν δόθηκε απόλυτη ελευθερία διαπραγμάτευσης στην αντιπροσωπεία υπό τον Μπαρνέα, ωστόσο το επιτρεπόμενο πλαίσιο χειρισμών κρίνεται αρκετό για την επανέναρξη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ / ΕΙΚΟΝΕΣ: Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό δεκάδων μέτρων στη…

ΕΙΚΟΝΕΣ / Καθαρά Δευτέρα: Αναβίωσαν ξανά τα έθιμα – Πού…

Ομόνοια: Η ρήτρα των €400.000 για Αλιούμ και η μεγάλη…

Όσον αφορά την διάρκεια των συνομιλιών προς επίτευξη εκεχειρίας, ισραηλινές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «είναι δυνατόν να κρατήσουν άλλες δυο εβδομάδες» και ότι «αναμένεται να είναι αργές». Παρότι επισήμως στο Ισραήλ ανακοινώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμας «θα παραμείνουν έμμεσες», αναλυτές της κρατικής τηλεόρασης μεταφέρουν εκτιμήσεις αξιωματούχων ότι «δεν αποκλείεται οι συζητήσεις να πραγματοποιηθούν και με απευθείας επαφές με εκπροσώπους της Χαμάς «καθότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η επικοινωνία μεταξύ της ηγεσίας του πολιτικού σκέλους της οργάνωσης στο Κατάρ με τον επικεφαλής της στην Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, έχει αποκατασταθεί.

Αρχικά είχε διαρρεύσει ότι η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα αναχωρούσε χθες για την καταρινή πρωτεύουσα. Ωστόσο, η διάρκεια των συνεδριάσεων του πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του διευρυμένου Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα ασφαλείας και άμυνας διήρκησαν περισσότερο από το αναμενόμενο.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More