Tuesday, September 17, 2024
Home » Αλωνίζουν ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα – Οι δύο στους τρείς δεν πάνε για καθαρισμό

Αλωνίζουν ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα – Οι δύο στους τρείς δεν πάνε για καθαρισμό

0 comments

Αλωνίζουν ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα – Οι δύο στους τρείς δεν πάνε για καθαρισμό

Οι δύο στους τρείς δικαιούχους τουΓεΣΥ δεν αξιοποιούν το δικαίωμα που τους παρέχεται μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας για ένα καθαρισμό δοντιών ετησίως.

Αυτό, όπως υποστηρίζει ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, όπως το κόστος των οδοντιατρικών υπηρεσιών ή η γενικότερη νοοτροπία των κυπρίων πολιτών σε ό,τι αφορά την στοματική υγεία, έχει ως αποτέλεσμα, να αυξηθούν τα περιστατικά ουλίτιδας και περιοδοντίδας στον πληθυσμό κάτι το οποίο οδηγεί βεβαίως στη συνέχεια σε αυξημένο κόστος, το οποίο οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους αφού υποχρεώνονται να προχωρήσουν στην απαραίτητη θεραπεία.

Εκπρόσωποι του οδοντιατρικού συλλόγου είχαν σήμερα συνάντηση με την κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και έθεσαν εκ νέου το αιτήματα τους για πρόσθεση περισσότερων οδοντιατρικών υπηρεσιών στο ΓεΣΥ.

Επικαλούμενοι στοιχεία του ΟΑΥ, ανέφεραν ότι μόνο το 1/3 των δικαιούχων του συστήματος αξιοποιούν το δικαίωμα τους για ένα καθαρισμό δοντιών τον χρόνο και υποστήριξαν πως σε συνάντηση που είχαν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, ο οργανισμός είχε τονίσει την ανάγκη για περισσότερο ενημέρωση των πολιτών.

Οι οδοντίατροι από πλευράς τους θεωρούν ότι έστω και για τους πολίτες οι οποίοι προχωρούν στον ετήσιο καθαρισμό δοντιών θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα και για δεύτερο καθαρισμό τον χρόνο, από τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός.

Οι εκπρόσωποι του οδοντιατρικού συλλόγου κατέθεσαν στη Βουλή υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα αιτήματα τους.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More