Tuesday, September 17, 2024
Home » «Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ», από τον ΠΑΣΥΚΑΦ, συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά

«Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ», από τον ΠΑΣΥΚΑΦ, συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά

0 comments

«Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ», από τον ΠΑΣΥΚΑΦ, συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, αντιλαμβανόμενος τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι θεραπείες στην ποιότητα ζωής των ατόμων που βιώνουν ι από την εμπειρία του καρκίνου, εγκαινίασε το πρόγραμμα ‘Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ’ τον Νοέμβριο του 2022.

Ο στόχος του Προγράμματος είναι, μέσω της ολοκληρωμένης ενημέρωσης και πρακτικής υποστήριξης, να βοηθήσει τα άτομα να προσαρμοστούν στις αλλαγές που φέρνει η εμπειρία του καρκίνου, τόσο στην ψυχολογική τους κατάσταση όσο και στην αντίληψή τους για το σώμα τους.

Κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Προγράμματος, ο Σύνδεσμος κατάφερε να βοηθήσει 84 άτομα με δανεισμό περούκας και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τη συλλογή κοτσίδων, ενισχύοντας έτσι τη συλλογή περουκών του Συνδέσμου και επιτρέποντας την ανταπόκριση στις ανάγκες των ατόμων με εμπειρία καρκίνου.

Το Πρόγραμμα συνεχίζει τις δράσεις του και φέτος, παρέχοντας αδιάκοπα τις υπηρεσίες του και διοργανώνοντας εκδηλώσεις με στόχο την προβολή και ενίσχυση του Προγράμματος.

Στα πλαίσια του προγράμματος παρέχονται οι πιο κάτω υπηρεσίες:

  • Πρακτικές συμβουλές σε θέματα απώλειας μαλλιών.
  • Δανεισμός περούκας και συμβουλές περιποίησης και φροντίδας της.
  • Ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις δερματικές αλλαγές αλλά και συμβουλές περιποίησης του δέρματος.
  • Πληροφορίες για θέματα που αφορούν το Λεμφοίδημα και παραπομπή του ατόμου στην Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας και Ψυχολογικής Στήριξης του Συνδέσμου, όταν ενδείκνυται.
  • Πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την αλλαγή στην όρεξη, τις μεταβολές στο βάρος και τις διατροφικές συνήθειες.
  • Παροχή Διατροφικού Οδηγού στα άτομα με εμπειρία παγκρεατικού καρκίνου.
  • Προσωπικό ραντεβού με την Κλινική Διατροφολόγο του ΠΑΣΥΚΑΦ, όταν χρειάζεται.
  • Πληροφορίες σχετικά με την Λαρυγγεκτομή και παραπομπή του ατόμου στην Υπηρεσία Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας, στην Υπηρεσία Ψυχολογικής Στήριξης αλλά και στην Ομάδα Ασθενών Λαρυγγεκτομηθέντων.
  • Πρακτικές συμβουλές σχετικά με τις Στομίες και έγκυρη παραπομπή στην Υπηρεσία Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας, στην Υπηρεσία Ψυχολογικής Στήριξης και στην Κλινική Διατροφολόγο του Συνδέσμου.
  • Πληροφορίες και συμβουλές για την αλλαγή στην Σεξουαλική Λειτουργικότητα σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ψυχολογικής Στήριξης.

Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Πρακτικής Υποστήριξης στις αλλαγές που επιφέρει η εμπειρία του καρκίνου ‘Αλλάζω…ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΕΓΩ’ εντάσσεται στις δράσεις της Υπηρεσίας Κοινωνικής Στήριξης του ΠΑΣΥΚΑΦ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου https://pasykaf.org/el-social-support/

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More