Tuesday, September 17, 2024
Home » Ακολουθούν τα ίχνη της Metamax στην Ελλάδα, ζητήθηκε η συνδρομή της Interpol – «Επενδύθηκαν» πέραν των 200 χιλιάδων

Ακολουθούν τα ίχνη της Metamax στην Ελλάδα, ζητήθηκε η συνδρομή της Interpol – «Επενδύθηκαν» πέραν των 200 χιλιάδων

0 comments

Αυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες στην Αστυνομία για την υπόθεση της Μetamax – Μέχρι στιγμής 90 καταγγελίες ενώπιον των Αρχών – Πάνω από 200.000 ευρώ το ποσό που «επενδύθηκε» – Ζητήθηκε η συνδρομή της Interpol για την υπόθεση Metamax – Τρεις οι συλληφθείς, οι δύο με ηγετικό ρόλο

Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη για την υπόθεση της εταιρείας Μetamax κι αυτό αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ δεν αποκλείεται τα πλοκάμια της απάτης να φθάνουν και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες πολιτών που έχουν πέσει θύματα της Metamax έχουν φθάσει τις 90 αλλά αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ μέσα στις επόμενες μέρες. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου.

Με βάση τις καταγγελίες το ποσό που έχει αποσπαστεί από όσους έχουν υποβάλει καταγγελία έχει ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ.

  • Πρόσωπο με πρωταγωνιστικό ρόλο στην πυραμίδα της Metamax ο συνταξιούχος αστυνομικός

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, στις 10 Ιουλίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στο ΤΑΕ Λεμεσού από πρόσωπο που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατήγγειλε ότι γράφτηκε μέλος στην Metamax κάτω από τη γραμμή του 54χρονου και του 63χρονου. Όπως είπε μάλιστα στους ανακριτές, γνωρίζει άλλες τουλάχιστον 10 περιπτώσεις που βρίσκονται στην ίδια πυραμίδα.

Ως εκ τούτου οι αστυνομικοί ανακριτές και με τη συνδρομή της Interpol αναζητούν ενδεχόμενα ίχνη των εμπλεκόμενων και στην Ελλάδα.

  • Επιμένει ότι έπεσε θύμα ο 54χρονος, δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις για Metamax
  • Έκανε παρουσιάσεις της Metamax, ενέγραψε περί τα 30 άτομα. Υπό 6ήμερη κράτηση ο 48χρονος

3 οι συλληφθείς, οι δύο με ηγετικό ρόλο

Από την έως τώρα διερεύνηση η Αστυνομία συνέλεξε στοιχεία και προχώρησε στη σύλληψη τριών προσώπων τα οποία τελούν υπό κράτηση.

Οι δύο εξ αυτών, ηλικίας 54 και 63 ετών, φαίνεται ότι είχαν ηγετικό ρόλο και να συσχετίζονται μεταξύ τους ενώ ο 48χρονος συλληφθείς από την Πάφο, στη βάση των μέχρι τώρα ερευνών, δε φαίνεται να συνδέεται μαζί τους.

Μάλιστα, όπως ακούστηκε και στο δικαστήριο, ο 63χρονος συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να ήταν στενός του 54χρονου που συνελήφθη πρώτος και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και επιχειρούσε να προσελκύσει νέα μέλη-υποψήφιους επενδυτές στην πλατφόρμα της Metamax.

Βάσει των καταθέσεων που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, ο 63χρονος διέδιδε ότι λάμβανε κέρδη ύψους τριών χιλιάδων ευρώ ημερησίως, προκειμένου να προσελκύσει νέα μέλη.

Για την υπόθεση έχει συσταθεί ειδική ανακριτική ομάδα του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More