Friday, September 20, 2024
Home » Αδιανόητο: Θαλασσαιμικοί χωρίς θεραπεία λόγω μη αναπλήρωσης προσωπικού στο αρμόδιο εργαστήριο

Αδιανόητο: Θαλασσαιμικοί χωρίς θεραπεία λόγω μη αναπλήρωσης προσωπικού στο αρμόδιο εργαστήριο

0 comments

Αδιανόητο: Θαλασσαιμικοί χωρίς θεραπεία λόγω μη αναπλήρωσης προσωπικού στο αρμόδιο εργαστήριο

Χωρίς τη θεραπεία τους μένουν, άτομα με θαλασσαιμία που λαμβάνουν συγκεκριμένη θεραπεία αποσιδήρωσης η οποία ετοιμάζεται στο εργαστήριο παρεντερικής που λειτουργεί στο νοσοκομείο της Λεμεσού.

Το φαινόμενο δυστυχώς, ανέφερε στο philenews ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσαιμίας Μίλτος Μιλτιάδους, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται και «αποδίδεται σε μη αναπλήρωση του προσωπικού που απουσιάζει κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό διότι υπάρχουν άτομα με θαλασσαιμία που μένουν στην κυριολεξία χωρίς την θεραπεία τους».

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς ενημερώθηκαν ότι η θεραπεία που λαμβάνουν δεν θα είναι διαθέσιμη για κάποιες μέρες τις επόμενες εβδομάδες. Σχετικής ενημέρωσης έτυχε και ο Σύνδεσμος Θαλασσαιμίας.

Επιβεβαιώνοντας την κατάσταση και σε δηλώσεις του στο philenews, ο κ. Μιλτιάδους, εξήγησε πως «ένας μεγάλος αριθμός Ατόμων με Θαλασσαιμία (ΆμΘ), γύρω στα 250 άτομα ακολουθούν θεραπεία αποσιδήρωσης η οποία ετοιμάζεται σε εγχυτές μιας χρήσης από το Εργαστήριο Παρεντερικής στο νοσοκομείο Λεμεσού».

Κατά περιόδους, «κι αυτό είναι το ανησυχητικό διότι δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, για κάποιες μέρες δεν ετοιμάζονται οι συγκεκριμένες θεραπείες, και η εξήγηση που μας δίνεται είναι ότι δεν γίνεται αναπλήρωση του προσωπικού». Χθες, πρόσθεσε ο Σύνδεσμος ενημερώθηκε σχετικά.
«Είναι αδιανόητο», είπε, «να γίνεται αγώνας για να εκπαιδεύονται και να συμμορφώνονται οι ασθενείς με τις ιδιαίτερα δύσκολες αυτές θεραπείες και να αντιμετωπίζουμε ελλείψεις».
Υπάρχουν ΆμΘ, τόνισε, «που λαμβάνουν ως μονοθεραπεία το συγκεκριμένο φάρμακο και ως Σύνδεσμος απαιτούμε όπως βρεθεί λύση κι όχι δικαιολογίες ενώ κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την περίοδο των διακοπών, που ακολουθεί ώστε να μην επαναληφθεί ξανά αυτό το φαινόμενο».

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More