Tuesday, September 17, 2024
Home » Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ Αντώνης Πατσαλής

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ Αντώνης Πατσαλής

0 comments

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ Αντώνης Πατσαλής – Πάλεψε με γενναιότητα το τελευταίο διάστημα

Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 72 ετών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ)Αντώνης Πατσαλής.

Ο Αντώνης Πατσαλής έδωσε με γενναιότητα τη δική του δύσκολη μάχη τους τελευταίους μήνες.

Μηχανολόγος Μηχανικός στο επάγγελμα, είχε διοριστεί στη θέση του προέδρου της ΔΕΦΑ τον Μάρτιο του 2023, σε αντικατάσταση του τότε προέδρου που είχε υποβάλει την παραίτησή του και η θητεία του ανανεώθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, καθώς το έργο που είχε επιτελέσει αξιολογήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση ως ιδιαιτέρως θετικό. Άριστος γνώστης του αντικειμένου, υπηρέτησε με προσήλωση την ΔΕΦΑ με στόχο την προώθηση εργασιών προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ιδιαιτέρως σημαντικό τομέα της ενέργειας.

Το 2015 διορίστηκε στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ, την οποία υπηρετούσε από το 1978. Εκ της θέσεως του κατείχε σημαντικό ρόλο στις εργασίες για αποκατάσταση του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού του Βασιλικού μετά την έκρηξη στο Μαρί καθώς και στην μετατροπή των εγκαταστάσεων της ΑΗΚ για καύση φυσικού αερίου.

Τον Αντώνη Πατσαλή με θλίψη αποχαιρετά σήμερα η ΑΗΚ, με μια ανάρτηση της Εκπροσώπου Τύπου του Οργανισμού.

Ο Όμιλος MC Media απευθύνει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Πατσαλής

Ο Αντώνης Πατσαλής γεννήθηκε στο Καϊμακλί το 1952. Το 1970 αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή και με το τέλος της στρατιωτικής του θητείας φεύγει για σπουδές στην Αγγλία.

Το 1977 παίρνει το πτυχίο από το UCL ως Μηχανολόγος Μηχανικός – BSc (Eng) και συνεχίζει στο UCL με υποτροφία, ως ερευνητής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα στις ανεμογεννήτριες.

Εργάστηκε στην ΑΗΚ από το 1978. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε στους Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθμούς Μονής, Δεκέλειας και Βασιλικού, στη συνέχεια στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και στην Επιχειρησιακή Μονάδα Παραγωγής, στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ στη Λευκωσία.

Από το 2010 κατείχε τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή Παραγωγής. Από τη θέση αυτή, ανέλαβε ως Διευθυντής Έργου την αποκατάσταση του Η/Σ Βασιλικού, ως επίσης και την ένταξη των προσωρινών Μονάδων Παραγωγής στο ηλεκτρικό σύστημα, για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών των καταναλωτών, μετά την έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», τον Ιούλιο του 2011.

Υπήρξε ο Συντονιστής της Ομάδας Φυσικού Αερίου της ΑΗΚ και είχε άμεση εμπλοκή με την μετατροπή των εγκαταστάσεων της ΑΗΚ για καύση φυσικού αερίου.

Το 2015 είχε διοριστεί από την ΑΗΚ Συντονιστής του Έργου Εφαρμογής της Ρυθμιστικής Απόφασης αρ. 04/2014 για τον Λειτουργικό Διαχωρισμό των Δραστηριοτήτων της ΑΗΚ και είχε την ευθύνη της εποπτείας των δραστηριοτήτων που αφορούν την υλοποίηση του έργου, ως επίσης και τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της παραγωγικότητας της ΑΗΚ.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More