Home » Έστηνε εστιατόριο για οφτό στις Αλυκές Λάρνακας

Έστηνε εστιατόριο για οφτό στις Αλυκές Λάρνακας

0 comment

Έστηνε εστιατόριο για οφτό στις Αλυκές Λάρνακας

Παράνομες επεμβάσεις εντός των ορίων της προστατευόμενης περιοχής του δικτύου Natura 2000 Αλυκές Λάρνακας πραγματοποιούσε πολίτης στα ιδιωτικά τεμάχια του με στόχο την κατασκευή εστιατορίου για να πωλεί οφτό κλέφτικο. Οι παράνομες εργασίες επιβεβαιώθηκαν μετά από επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησαν επιθεωρητές του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

Η επιθεώρηση διενεργήθηκε σε περιοχή παρά τη Λίμνη Ορφανή των Αλυκών Λάρνακας, εντός των ορίων του Δήμου Λάρνακας την Τετάρτη 22/5/2024. Κατά τον έλεγχο των επιθεωρητών διαπιστώθηκαν μεγάλης έκτασης επεμβάσεις σε ιδιωτικά τεμάχια εντός της προστατευόμενης περιοχής τα οποία καλύπτονται εν μέρει από γεωργική γη και κατά κύριο λόγο από αλοφυτική βλάστηση. Συγκεκριμένα οι επεμβάσεις αφορούσαν επιχωμάτωση έκτασης παρά τον δρόμο, απόθεση ποσότητας χαλικιών σε σωρούς παρά τον δρόμο και καταστροφή αλοφυτικής βλάστησης μέσω οργώματος σε μεγάλη έκταση.

Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση για διαφύλαξη των περιοχών Natura 2000 το Τμήμα Περιβάλλοντος και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του τεμαχίου.

Ακολούθως, κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου καιεκεί του επιδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους €2000 από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας για υποβάθμιση / καταστροφή βιοτόπου και εκτέλεση έργων χωρίς απαιτούμενες άδειες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ενέργειεςώστε να προχωρήσει καταγγελία με βάση και τον νόμο Περί Προστασίας και Διαχείρισης της Φύσης και της Άγριας Ζωής (Ν. 153 (Ι)/2003), ενώ μελετάται η δυνατότητα αποκατάστασης και οι καταλληλότεροι τρόποι αποκατάστασης των επεμβάσεων σε συνεργασία Τμήματος Περιβάλλοντος, Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και Τμήματος Δασών.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More