Tuesday, September 17, 2024
Home » Έρευνες και εξετάσεις για συνεργούς της 31χρονης… Σκηνοθετημένη η ληστεία των €420.000

Έρευνες και εξετάσεις για συνεργούς της 31χρονης… Σκηνοθετημένη η ληστεία των €420.000

0 comments

Έρευνες και εξετάσεις για συνεργούς της 31χρονης… Σκηνοθετημένη η ληστεία των €420.000

Μπροστά σε ένα άνευ προηγουμένου κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Κύπρο βρίσκονται οι Αστυνομικές Αρχές με πρωταγωνίστρια της 31χρονη Ουκρανή, της καλοσχεδιασμένης και σκηνοθετημένης ληστείας με λεία το ποσό των €420.000, που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από παραλιακό καφεστιατόριο της Γερμασόγειας.

Το σχέδιο της 31χρονης φαίνεται να απέτυχε παταγωδώς με την ίδια να συλλαμβάνεται ώρες μετά, για αδικήματα που αφορούν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές του «Φ», η ύποπτη φαίνεται νασχεδίασε μαζί με άλλα πρόσωπα τη ληστεία για να δικαιολογηθεί στο πρόσωπο που της έδωσε τα χρήματα, ότι τη λήστεψαν. Δεν υπολόγισε όμως ότι θα μπλέξει με τις Αρχές και θα καταλήξει στο κελί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που αγγίζει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε μισό χρόνο. Η 31χρονη συνελήφθη από το ΤΑΕ Αρχηγείου και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο διέταξε την κράτησή της για περίοδο 5 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ανακρινόμενη δεν συνεργάζεται με τις ανακριτικές Αρχές. Προβάλει διάφορους ισχυρισμούς όπως το γεγονός ότι έδινε τα χρήματα που έφερε στην Κύπρο, σε κάποιο φιλικό της πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες. Από τα υπό διερεύνηση στοιχεία προέκυψε ότι η 31χρονη ύποπτη, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου, 2023 και Μαρτίου, 2024, επανειλημμένα ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κύπρο ως επισκέπτρια, δηλώνοντας στις τελωνειακές Αρχές της Δημοκρατίας, τη μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία είχε στην κατοχή της, κατά τις αφίξεις της στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Παρασκευής, η 31χρονη αφίχθηκε αεροπορικώς στην Κύπρο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου επίσης κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο, δήλωσε στις τελωνειακές Αρχές, τη μεταφορά του ποσού των €420.000, το οποίο είχε στην κατοχή της.

Αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία της σκηνοθετημένης ληστείας

Το γεγονός ότι θέλησε να καταγγείλει τη ληστεία με σκοπό να δικαιολογήσει ότι τα λεφτά έκαναν φτερά, η 31χρονη αφού έφτασε στη Λεμεσό με ταξί, την άφησε έξω από γνωστό καφεστιατόριο της Λεμεσού για να πιει καφέ, ενώ είχε σκοπό όπως είπε αρχικά, να επενδύσει τα χρήματα σε αγορά διαμερίσματος στη Λεμεσό. Μόλις κατέβηκε από το ταξί, μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού την πλησίασε και ο συνεπιβάτης της άρπαξε την τσάντα. Ακολούθως οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή. Να σημειωθεί ότι πριν να ενημερώσει τις Αρχές, η 31χρονη εισήλθε στο υποστατικό, κάθισε στην υποδοχή και ακολούθως κάλεσε την Αστυνομία.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Αρχηγείου επικεντρώνονται τους πιθανούς συνεργάτες της 31χρονηςς ύποπτης στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό ενώ θα γίνουν εξετάσεις μέσω της Europol και της Interpol. Αναμένεται να ληφθεί αριθμός καταθέσεων και επίσης θα ζητηθούν διατάγματα αποκάλυψης τραπεζικών δεδομένων όπως και για την οικονομική δραστηριότητά της 31χρονης στην Κύπρο όσο αφορά τη μεταφορά των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More