Home » Έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ – Καταγγέλλουν παράτυπες αποφάσεις (εικόνες)

Έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ – Καταγγέλλουν παράτυπες αποφάσεις (εικόνες)

0 comment

Έξω από το Δημαρχείο Αγίας Νάπας οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ – Καταγγέλλουν παράτυπες αποφάσεις (εικόνες)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με θαλάσσια σπορ, οι οποίοι καταγγέλλουν τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για υπέρβαση εξουσιών και παράτυπες διαδικασίες σε σχέση με τις προσφορές, αλλά και θυματοποίησή τους.

Μιλώντας στο philenews o γ.γ της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, που βρίσκεται στη διαμαρτυρία, ανέφερε πως «ο Δήμος Αγίας Νάπας δεν ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο Περί Προστασίας της Παραλίας, τους σχετικούς κανονισμούς, αλλά και τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών που αφορούν τη διαδικασία των προσφορών».

Όπως είπε «ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες προθεσμίες και ημερομηνίες που έπρεπε να τηρηθούν καθυστέρησε και στις 28 Μαίου, ενώ οι προσφορές έληγαν 1 Ιουνίου, μέσω επιστολής ζήτησε δίμηνη παράταση. Αυτό είναι εντελώς εκτός των οδηγιών της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών» γεγονός που, όπως ανέφερε, προκαλεί αβεβαιότητα στους ιδιοκτήτες.

Ο Παγκύπριος ΣύνδεσμοςΙδιοκτητών Μέσων Θαλασσίων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας προέβη, όπως είπε, σε πολλά διαβήματα και έστειλε επιστολές για εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών προσφορών ωστόσο δεν έλαβε απάντηση. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τους ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ, ήταν, σύμφωνα με τον κ. Κουρσάρη, η ενέργεια του Δήμου Αγίας Νάπας να ενημερώσει, μέσω επιστολής την Πέμπτη το μεσημέρι, ιδιοκτήτη πως δεν προτίθεται να του ανανεώσει τη σύμβασή του και θα εξετάσει κλείσιμο του συγκεκριμένου πόστου. «Ο άνθρωπος προετοιμάστηκε για την καλοκαιρινή περίοδο, δραστηριοποιείται στον χώρο εδώ και 42 χρόνια και είχε κάνει προσφορά με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται.

Η δικαιολογία που του δόθηκε είναι πως πρόκειται για επικίνδυνη περιοχή. Ήρθε με ετσιθελικό τρόπο να κάνει αυτή την τραγελαφική ενέργεια. Εμείς αμφισβητούμε τη νομιμότητα και των διαδικασιών που ακολούθησε το Δημοτικό Συμβούλιο και ζητούμε ανάκληση αυτής της απόφασης». Ο γγ. Της ΠΟΒΕΚ ανέφερε ακόμη πως η σημερινή διαμαρτυρία δεν έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής.

«Δεν υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη διαμαρτυρία, εδώ χάνεται η επαγγελματική δραστηριότητα ενός ανθρώπου». Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες κατακεραυνώνουν τον Δήμο Αγίας Νάπας, αναφέροντας πως «μεσούσης της τουριστικής περιόδου, της εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών προς τους τουρίστες και συμπολίτες μας στις παραλίες, κατεβαίνουμε σε δυναμική κινητοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική μας βιομηχανία. Ειλικρινά εκφράζουμε την λύπη μας που υποχρεωθήκαμε σε αυτή μας την απόφαση».

Προειδοποίησαν, μάλιστα για κλιμάκωση των μέτρων τους, σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας. Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες κατήγγειλαν την υπόθεση και στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Κουρσάρη, μέσω επιστολές ενημέρωσε «πως εξετάζει την κατάσταση».

Υπεραμύνεται των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου αναφέροντας πως οι προσφορές αφορούν στο 2025. Σ’ ότι αφορά στην επιστολή προς τον ιδιοκτήτη θαλασσίων σπορ στον Κόννο είπε πως «Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει στόχο ή σκοπό να βλάψει τον οποιοδήποτε.

Υπάρχουν κάποια σημεία, όπως είναι ο Κόννος που είχε και ένα σοβαρό ατύχημα πριν κάποια χρόνια για τα οποία λήφθηκε απόφαση να γίνει επαναξιολόγηση για την επικινδυνότητά τους, ζητώντας απόψεις από διάφορα τμήματα.

Υπήρξε πλειοψηφική απόφαση και προχωρήσαμε. Η διαδικασία της αξιολόγησης δεν έχει ολοκληρωθεί και η προσπάθειά μας είναι, πριν τη λήξη της θητείας του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου, να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και όχι να προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise