Tuesday, September 17, 2024
Home » Ένωση Συντακτών: Δυσάρεστη έκπληξη η αγωγή Αρχιεπισκόπου κατά Βικέτου

Ένωση Συντακτών: Δυσάρεστη έκπληξη η αγωγή Αρχιεπισκόπου κατά Βικέτου

0 comments

Ένωση Συντακτών: Δυσάρεστη έκπληξη η αγωγή Αρχιεπισκόπου κατά Βικέτου

«Δυσάρεστη έκπληξη», χαρακτηρίζει η Ένωση Συντακτών Κύπρου, την αγωγή περί δυσφήμισης την οποία καταχώρησε πρόσφατα κατά του δημοσιογράφου Αριστείδη Βικέτου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, «στις στρατηγικές-προειδοποιητικές αγωγές, που διεθνώς έχουν κωδικοποιηθεί ως slapps, προκειμένου να σταματήσει η δημοσιογραφική διερεύνηση ενός θέματος, μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί ταγοί. Πρώτη φορά ένας εκκλησιαστικός ταγός μετέρχεται σε τέτοια πρακτική».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, o Αριστείδης Βικέτος είναι δημοσιογράφος με σαραντάχρονη πείρα στον κλάδο και μέλος της ΕΣΚ από το 1988, διατέλεσε δε μέλος του Δ.Σ. της οργάνωσης για δύο θητείες, το 1992-94 και το 2016-19. «Είναι γνωστός για τον διερευνητικό χαρακτήρα των δημοσιευμάτων του, για το πάθος του για την αλήθεια και για την αυστηρότητα των κρίσεων του».

Ο σεβαστός προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, συνεχίζει η ΕΣΚ, θα μπορούσε να διαψεύσει τον συνάδελφο Αριστείδη Βικέτο για τα όσα του καταλογίζει περί σύναψης μυστικής συμφωνίας με τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα πριν από τις αρχιεπισκοπικές εκλογές. «Αντ΄ αυτού προσέφυγε στα Δικαστήρια εγκαλώντας τον δημοσιογράφο όσο και τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Tv που φιλοξένησε τις απόψεις του».

Την ίδια ώρα η ΕΣΚ, εκφράζει την αμέριστη στήριξη της στον Αριστείδη Βικέτο και στον σταθμό Alpha Tv, «για τον δικαστικό αγώνα, που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στη δημοσιογραφική έρευνα δεν μπορεί ούτε να παρεμποδίζεται, ούτε να παρασιωπάται.

Τέλος, η Ένωση Συντακτών Κύπρου, καλεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο να αναθεωρήσει την αρχική στάση του και να απαντήσει δημόσια στα ερωτήματα που του τίθενται δημοσίως.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More