Home » Ένοχος ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας του – Έξι μήνες φυλακή και έξι μήνες με βραχιολάκι

Ένοχος ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας του – Έξι μήνες φυλακή και έξι μήνες με βραχιολάκι

0 comment

Ένοχος ο Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας του – Έξι μήνες φυλακή και έξι μήνες με βραχιολάκι

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, κρίθηκε ένοχος την Τετάρτη από εφετείο του Παρισιού για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2012, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη απόφαση κατώτερου δικαστηρίου.

Ένα κατώτερο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον Σαρκοζί σε φυλάκιση ενός έτους για την υπόθεση, αλλά το εφετείο του Παρισιού είπε ότι έπρεπε να εκτίσει μόνο έξι μήνες πίσω από τα κάγκελα, με άλλους έξι μήνες με αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενικός Εισαγγελέας για Τ/κ δικηγόρο: Υπάρχουν στοιχεία που επικαιροποιήθηκαν –…

Κυριάρχησε το Μεσανατολικό στη συνάντηση Κόμπου με Παλαιστίνιο ΥΠΕΞ: «Η…

Έξι μέτρα μείωσης ηλ. κόστους και αντιμετώπισης ενεργειακών αναγκών προτείνει…

Στην αποκαλούμενη υπόθεση «Bygmalion», ο Σαρκοζί, 69 ετών, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση το 2021 με την κατηγορία ότι το δεξιό κόμμα του, γνωστό τότε ως UMP, συνεργάστηκε με μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να κρύψει το πραγματικό κόστος την επανεκλογή του το 2012. Η Γαλλία θέτει αυστηρά όρια στις προεκλογικές δαπάνες. Έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Γαλλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Δεκατρία άλλα άτομα καταδικάστηκαν επίσης σε ποινές φυλάκισης έως και τριάμισι ετών, με μερική αναστολή. Ο Σαρκοζί ήταν ένας από τους 10 κατηγορούμενους που άσκησαν έφεση.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε «σθεναρά» οποιαδήποτε αδικοπραγία, κατηγορώντας την εταιρεία Bygmalion ότι είχε πλουτίσει πίσω από την πλάτη του.

Ο Σαρκοζί καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, εκ των οποίων το μισό είναι με αναστολή, που μπορεί να εκτιστεί με εναλλακτικά μέσα, όπως το να φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι χωρίς να πάει φυλακή.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More