Thursday, September 19, 2024
Home » Άνοιξαν πυρ κατά ΟΕΒ και ΚΕΒΕ οι γιατροί του δημοσίου – «Ψάξετε αλλού για άλλους»

Άνοιξαν πυρ κατά ΟΕΒ και ΚΕΒΕ οι γιατροί του δημοσίου – «Ψάξετε αλλού για άλλους»

0 comments

Άνοιξαν πυρ κατά ΟΕΒ και ΚΕΒΕ οι γιατροί του δημοσίου – «Ψάξετε αλλού για άλλους»

Άφησαν τον ΟΚΥπΥ και το υπουργείο Υγείας οι γιατροί του δημοσίου και έπιασαν τις εργοδοτικές οργανώσεις. ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΚΙ άνοιξαν πυρ κατά ΟΕΒ και ΚΕΒΕ στέλνοντας και τις δύο Οργανώσεις «να ψάξουν αλλού για άλλους» υποστηρίζοντας ότι η αντίδραση τους και «δήθεν έγνοια» τους, το μόνο που εξυπηρετεί είναι την προάσπιση των δικών τους συμφερόντων.

Αφορμή οι δηλώσεις που έγιναν από πλευράς ΟΕΒ και ΚΕΒΕ τις προηγούμενες ημέρες και αφορούσαν την προγραμματισμένη για σήμερα και αύριο 48ώρη απεργία των γιατρών η οποία αναβλήθηκε μετά από χθεσινή παρέμβαση και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΚΕΒΕ είχε χαρακτηρίσει την απεργία των γιατρών ως «επιστροφή στις παλιές νοοτροπίες και επανάληψη των καταστροφικών πρακτικών του παρελθόντος», υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «οι απεργούντες γιατροί οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι αμοιβές και τα ωφελήματα τους δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις δυνατότητες και τις αντοχές του εργοδότη τους, που είναι το Κράτος, καταθέτοντας απαιτήσεις το κόστος των οποίων καλείται να πληρώσει η υπόλοιπη κοινωνία μέσω φορολογιών».

Από πλευράς της η ΟΕΒ ανέφερε σε δική της ανακοίνωση τις προηγούμενες ημέρες ότι «η 48ώρη απεργία δεν στρέφεται μόνο εναντίον του εργοδότη των κυβερνητικών ιατρών αλλά και εναντίον αθώων, ανυπεράσπιστων και ευάλωτων συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από τα δημόσια νοσηλευτήρια πλήττοντας την δημόσια υγεία».

Η απάντηση των συντεχνιών των γιατρών σε ψηλούς τόνους. Απευθυνόμενες στις δύο εργοδοτικές οργανώσεις, ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΚΙ αναφέρουν:

«Όψιμα και επιλεκτικά επιδεικνύεται το ενδιαφέρον σας για την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, αφού ως κοινωνικοί εταίροι υπενθυμίζουμε, συμμετέχετε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ και έχετε εγκρίνει όλες εκείνες τις αποφάσεις που έχουν αφαιρέσει έσοδα από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, προς όφελος άλλων παρόχων. Και τούτο γιατί αντιμετωπίσατε και δυστυχώς αντιμετωπίζετε τα τελευταία ως τα δεκανίκια για κάθε κενό και για κάθε προβληματική κατάσταση που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το ΓεΣΥ. Η αντίδραση σας και η δήθεν έγνοια σας για τους ασθενείς, το μόνο που εξυπηρετεί είναι την προάσπιση των δικών σας συμφερόντων, αφού στοχεύετε στην αφαίρεση από τους εργαζόμενους του δικαιώματος της απεργίας, και δεν απαντάτε για το ποια θα είναι η άμυνα τους για να μην καταστούν έρμαια της εργοδοτικής πλευράς».

«Αυτούς που τώρα προσπαθείτε να λοιδορήσετε με μοναδικό σκοπό, επαναλαμβάνουμε, την αφαίρεση δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους, είναι αυτοί που στο πρόσφατο παρελθόν κράτησαν θερμοπύλες, χωρίς να θέτουν το ατομικό τους συμφέρον υπεράνω του συμφέροντος του συνόλου της χώρας, όπως τώρα εσείς με ιδιαίτερη ευκολία το πράττετε» αναφέρουν οι γιατροί και καταγγέλλουν «την προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, ότι δήθεν καταθέτουμε απαιτήσεις, το κόστος των οποίων καλείται να πληρώσει η υπόλοιπη κοινωνία μέσω φορολογιών. Διεκδικούμε απλά τα δεδουλευμένα μας που είναι αποτέλεσμα εισπράξεων, μετά από απαιτήσεις προς τον ΟΑΥ. Δηλαδή πράττουμε ακριβώς εκείνο που πράττει ο κάθε πάροχος υπηρεσιών στα πλαίσια του ΓεΣΥ, και η αναφορά ότι εργοδότης είναι το Κράτος, παρόλο που εάν αυτό συνέβαινε θα μπορούσαμε να το χαιρετήσουμε, αποδεικνύει από μέρους σας πλήρη άγνοια του αντικειμένου. Ψάξετε αλλού και για άλλους».

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More