Monday, September 16, 2024
Home » «Άλλη μια μέρα μοναξιάς» – Η φροντίδα «κλείνει» τα Σαββατοκύριακα στην ψυχιατρική πτέρυγα

«Άλλη μια μέρα μοναξιάς» – Η φροντίδα «κλείνει» τα Σαββατοκύριακα στην ψυχιατρική πτέρυγα

0 comments

«Άλλη μια μέρα μοναξιάς» – Η φροντίδα «κλείνει» τα Σαββατοκύριακα στην ψυχιατρική πτέρυγα

«Εργαζόμαστε Δευτέρα με Παρασκευή», ήταν η απάντηση που πήρε γυναίκα όταν ρώτησε το προσωπικό της ψυχιατρικής πτέρυγας στην οποία νοσηλευόταν η αδελφή της για τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει καμία απολύτως προγραμματισμένη δραστηριότητα για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις κατά τα Σαββατοκύριακα.

«Το ντους είναι παλιό και βρώμικο και κουρτίνα μουχλιασμένη», ανέφερε η γυναίκα μιλώντας στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής. Όπως είπε, έκανε σχετική επισήμανση στο προσωπικό και της απάντησαν: «Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ψυχιατρική πτέρυγα».

Η πτέρυγα διαθέτει 20 κλίνες, οι έξι παραχωρούνται σε εξαρτημένα άτομα. «Στις υπόλοιπες κλίνες είναι ασθενείς όλων των ηλικιών, με διαφορετικά προβλήματα και ανάγκες. Όλοι μαζί».

Όπως ανέφερε η γυναίκα που προχώρησε στη σχετική καταγγελία στη Βουλή, «κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου η αδελφή μου, μου έστειλε μήνυμα γράφοντας μου «άλλη μια μέρα μοναξιάς». Την άφηναν εκεί να αναμασά τις σκέψεις της περιμένοντας το απόγευμα που θα πηγαίναμε εμείς για επίσκεψη».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More