Friday, September 20, 2024
Home » Μονή Αββακούμ: Υπέβαλαν κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης εντός και εκτός Κύπρου οι μοναχοί

Μονή Αββακούμ: Υπέβαλαν κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης εντός και εκτός Κύπρου οι μοναχοί

0 comments

Μονή Αββακούμ: Υπέβαλαν κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης εντός και εκτός Κύπρου οι μοναχοί

Κατάλογο 20 μαρτύρων εντός και εκτός Κύπρου κατέθεσε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης και παυθείς ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ Νεκτάριος, κάποιοι εκ των οποίων φαίνεται να είναι γνωστοί. Όπως πληροφορείται το philenews, προέρχονται τόσο από τις τάξεις της Εκκλησίας όσον και εκτός αυτής.

Η κλήση μαρτύρων παραπέμπει στο ότι η Ανακριτική Επιτροπή θεωρείεκ πρώτης όψεως ότι υπάρχει υπόθεση εναντίον των δύο μοναχών, οπόταν καλούνται μάρτυρες υπεράσπισης τους, οι οποίοι φέρονται να έχουν γνώση της όλης υπόθεσης.

Η κατάθεση του κ. Νεκτάριου ήτανεν μέρει ανακριτική και εν μέρει συνήθης κατάθεση ή μικτή, όπως την χαρακτήρισε ο δικηγόρος του αρχιμανδρίτη κ. Αναστάσιος Βαβούσκος μιλώντας στο philenews. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική και ο ηγούμενος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υπεβλήθησαν και εξέφρασε τις θέσεις του.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Βαβούσκος ανέφερε, πως η διαδικασία είναι εμπιστευτικής φύσεως οπόταν δεν επιθυμεί να επεκταθεί ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως ο αρχιμανδρίτης απάντησε επί όλων των θεμάτων τα οποία είχαν τεθεί από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα. Υπενθυμίζεται, πως εκτός από θέματα ηθικής, ο Ταμασού Ησαΐας ήγειρε και θέμα οικονομικής διαχείρισης της Μονής στα οποία εντάσσεται και το γνωστό θέμα του χρηματοκιβωτίου με τις €807.000.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Βαβούσκος ανέφερε πως ήγειρε μαζί με τη συνάδελφο του δικηγόρο και το θέμα του δεδικασμένου , δηλαδή των ποινών που επεβλήθησαν στους μοναχούς από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα. Οπόταν με βάση το γεγονός αυτό, ζητήθηκε εκ νέου να σταματήσει η όλη δίωξη, όπως απαιτεί το άρθρο 45 του Καταστατικού Χάρτη, επειδή υπάρχουν οι αποφάσεις του Αγίου Ταμασού, ο οποίος έκρινε την υπόθεση και επέβαλε ποινές, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή όχι κάποιος με αυτές.

Αναμένουμε ότι θα μας απαντήσουν μετά το πέρας τη όλης διαδικασίας, είπε.

Ο κ. Βαβούσκος εξέφρασε την ελπίδα όπως η Ανακριτική Επιτροπή δεχθεί για ακρόαση τους μάρτυρες που προτείνουν οι δύο υπό κατηγορία μοναχοί.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More