Saturday, October 26, 2024
Home » ΗΠΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων E Coli μετά από κατανάλωση φαγητού σε αλυσίδα fast food

ΗΠΑ: Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων E Coli μετά από κατανάλωση φαγητού σε αλυσίδα fast food

0 comments

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από το βακτήριο E.Coli – Κατανάλωσαν φαγητό στην αλυσίδα McDonald’s – Ένας νεκρός

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι νοσηλεύονται και λοιμώξεις έχουν πλέον καταγραφεί σε 13 πολιτείες, επεσήμανε η Αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων (FDA). Δύο άνθρωποι έχουν παρουσιάσει αιμολυτικό- ουραιμικό σύνδρομο, που ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια.

Advertisement

Ένας νεκρός

Ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του. Από τους 42 ασθενείς που ερωτήθηκαν, όλοι απάντησαν ότι έφαγαν στα McDonald’s και 39 δήλωσαν ότι κατανάλωσαν ένα συγκεκριμένο χάμπουργκερ.

Η FDA «χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να επιβεβαιώσει αν τα κρεμμύδια είναι η αιτία της επιδημίας», επεσήμανε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Η έρευνα συνεχίζεται αλλά «η “Taylor Farms”, η εταιρεία που παρέχει στα McDonald’s κομμένα κρεμμύδια, ανακοίνωσε εθελοντικά την ανάκλησή τους», διευκρίνισε η FDA. Η εταιρεία έχει επίσης ενημερώσει τους υπόλοιπους πελάτες της.

Η ανακοίνωση McDonald’s

Τα McDonald’s ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι αποσύρουν τα κρεμμύδια από τα εστιατόριά τους στις πολιτείες όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα μόλυνσης από το E.coli. Παράλληλα η εταιρεία έχει αποσύρει «για προληπτικούς λόγους» το συγκεκριμένο χάμπουργκερ που περιέχει αυτά τα κρεμμύδια, το Quarter Pounder.

Χθες Παρασκευή η εταιρεία διευκρίνισε ότι η Taylor Farms, πριν το περιστατικό αυτό, προμήθευε κρεμμύδια σε περίπου900 εστιατόρια McDonald’s. Η αλυσίδα ταχυφαγείων επεσήμανε εξάλλου ότι «έλαβε την απόφαση να σταματήσει επ’ αόριστον να προμηθεύεται κρεμμύδια από την TaylorFarms». Κανένα κρούσμα μόλυνσης από το E.coli δεν έχει αναφερθεί στην FDA εκτός ΗΠΑ.

Δύο προσφυγές

Τουλάχιστον δύο προσφυγές έχουν ήδη κατατεθεί εξ ονόματος των ασθενών, δήλωσε στο AFP ο Ρον Σάιμον δικηγόρος των εναγόντων. Κάθε ένας ζητεί αποζημίωση ύψους τουλάχιστον 50.000 δολαρίων.

Ένας από τους ασθενείς, οΈρικ Στίλι κάτοικος Κολοράντο, πήγε στα McDonald’s στις 4 Οκτωβρίου και άρχισε να εμφανίζει γαστρεντερικά συμπτώματα δύο ημέρες αργότερα, περιγράφεται σε ανακοίνωση. Ο Στίλι χρειάστηκε να πάει στο τμήμα επειγόντων νοσοκομείου για να λάβει φροντίδα.

«Η επιδημία E.coli στα McDonald’s θα είναι μια από τις σοβαρότερες επιδημίες τροφικής δηλητηρίασης φέτος», σχολίασε ο Σάιμον, ο οποίος εκπροσωπεί συνολικά 25 ασθενείς. «Χάρη σε αυτή την προσφυγή στη δικαιοσύνη όπως και σε άλλες θα φροντίσουμε όλα τα θύματα να αποζημιωθούν», πρόσθεσε.

Το βακτήριο E.coli προκαλεί πόνους στο στομάχι, διάρροια και εμετούς, που γενικά διαρκούς τρεις με τέσσερις ημέρες. Οι περισσότεροι ασθενείς ξεπερνούν τη μόλυνση χωρίς να λάβουν θεραπεία, αλλά κάποιοι ενδέχεται να εμφανίσουν επιπλοκές.

Πηγή: CNN.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More