Thursday, October 3, 2024
Home » Ζητά εξηγήσεις για την αναστολή αιτήσεων ασύλου το ΑΚΕΛ

Ζητά εξηγήσεις για την αναστολή αιτήσεων ασύλου το ΑΚΕΛ

0 comments

Ζητά εξηγήσεις για την αναστολή αιτήσεων ασύλου το ΑΚΕΛ

Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ζητά το ΑΚΕΛ, αναφορικά με την εξαγγελία του για την αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου.

Σε σχετική ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ σημεώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί με την εξαγγελία του γι’ αναστολή αιτήσεων από πολίτες Συριακής καταγωγής. Αν εννοεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα δέχεται αιτήσεις ασύλου, τότε θα πρέπει να εξηγήσει στη βάση ποιας διαδικασίας θα εφαρμόσει αυτή την απόφαση. Για μια τέτοια απόφαση προνοείται ν’ ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει το Άρθρο 78(3) της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έκδοση προσωρινών μέτρων τα οποία εκδίδει το Συμβούλιο μετά από πρόταση της Επιτροπής και συνάποφαση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακολουθήθηκε τέτοια διαδικασία;

Προσθέτει ακόμη πως αν ο Πρόεδρος εννοεί ότι θα σταματήσει να εξετάζει αιτήσεις αυτό σημαίνει ότι αιτήσεις ασύλου θα υποβάλλονται, αλλά δεν θα εξετάζονται και αυτό απλώς θα πολλαπλασιάσει τις εκκρεμούσες αιτήσεις καθώς και τις προσφυγές στο Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας.

Καταλήγοντας, το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει τη θέση του για προώθηση αιτήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία για επιμερισμό των προσφύγων εξαιτίας της κρίσης στη Μέση Ανατολή σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έγινε και στην περίπτωση των Ουκρανών προσφύγων.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise