Friday, October 18, 2024
Home » Διαψεύδει μοναχούς η Αστυνομία. «Λήφθηκαν οι καταθέσεις… δεν ευσταθούν ισχυρισμοί για άρνηση»

Διαψεύδει μοναχούς η Αστυνομία. «Λήφθηκαν οι καταθέσεις… δεν ευσταθούν ισχυρισμοί για άρνηση»

0 comments

Διαψεύδει μοναχούς η Αστυνομία. «Λήφθηκαν οι καταθέσεις… δεν ευσταθούν ισχυρισμοί για άρνηση»

Ελήφθησαν καταθέσεις μοναχών για υπόθεση Μονής Οσίου Αββακούμ – Διαψεύδει τους μοναχούς η Αστυνομία – «Με βάση την αρχική κατάθεση της Μητρόπολης Ταμασού ερευνώνται ζητήματα οικονομικής φύσεως» λέει ο Χρίστος Ανδρέου – Απαντά στα όσα ισχυρίζονται δια των δικηγόρων τους οι μοναχοί

Ελήφθησαν το Σάββατο καταθέσεις μοναχών αναφορικά με την υπόθεση διερεύνησης καταγγελιών για τη ΜονήΟσίουΑββακούμ από τη Μητρόπολη Ταμασού, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ΧρίστοςΑνδρέου.

Advertisement

  • Μοναχοί κατά Αστυνομίας: Λένε ότι τους έδιωξαν – Καταγγέλλουν δημοσίως απαγωγή τους

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, ο κ. Ανδρέου είπε ότι δεν ευσταθούν ισχυρισμοί μοναχώνότι η Αστυνομία αρνήθηκε να τους πάρει κατάθεση όταν αυτοί αποτάθηκαν σε αστυνομικούς σταθμούς.

  • Πήγαν και οι μοναχοί στην Αστυνομία να καταγγείλουν τον Ταμασού – Εν αναμονή εξελίξεων
  • Σείεται συθέμελα η Εκκλησία, ξεκινά έρευνες η Αστυνομία
  • Στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο οι δύο μοναχοί

Συμπλήρωσε ότι η Αστυνομία ενημέρωσε τους μοναχούς πως η κατάθεσή τους θα λαμβανόταν σήμερα καθώς θα επικοινωνούσαν μαζί τους οι ανακριτές, όπως και έγινε, με τις καταθέσεις να έχουν πλέον ληφθεί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, συμπλήρωσε ο κ. Ανδρέου, προσθέτοντας ότι με βάση την αρχική κατάθεση της Μητρόπολης Ταμασούερευνώνται ζητήματα οικονομικής φύσεως.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα οι δύο μοναχοί, δια των δικηγόρων τους ισχυρίστηκαν ότι χθες επιχείρησαν να κάνουν και οι ίδιοι καταγγελία και πως μετέβησαν σε τέσσερις αστυνομικούς σταθμούς, ωστόσο ουδείς κατέγραψε την καταγγελία τους. «Κάθε αστυνομική διεύθυνση αρνήθηκε να λάβει την καταγγελία τους και τους έδιωξαν» ανέφεραν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους.

Κατήγγειλαν δημοσίωςαπαγωγή τους, την παράνομη στέρηση της ελευθερίας τους, την παράνομη κατακράτηση των περιουσιακών τους στοιχείων, την εξασφάλιση της υπογραφής τους υπό πίεση και απειλών επί εγγράφων.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο ΜητροπολίτηςΤαμασού έδωσε χθες πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς ανακριτές.

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More