Friday, September 20, 2024
Home » Διαμαρτυρία αγροτών: H αρχή του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού γέμισε με τρακτέρ (εικόνες)

Διαμαρτυρία αγροτών: H αρχή του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού γέμισε με τρακτέρ (εικόνες)

0 comments

Διαμαρτυρία αγροτών: H αρχή του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού γέμισε με τρακτέρ (εικόνες)

Ο κυκλικός κόμβος των Κονιών, στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού, καταλήφθηκε σήμερα από τρακτέρ, διπλοκάμπινα και γεωργικά μηχανήματα, δημιουργώντας μια εικόνα ασυνήθιστη στην είσοδο της πόλης της Πάφου.

Ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών της Πάφου, την ίδια ώρα που στη Λευκωσία λάμβανε χώρα η συγκέντρωση των συναδέλφων τους των άλλων επαρχιών έξω από το Σπίτι της Ευρώπης.

Όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ των αγροτικών οργανώσεων τις προηγούμενες μέρες, οι αγρότες της Πάφου πραγματοποίησαν δική τους εκδήλωση στην επαρχία τους, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία και κυρίως τα υπερβολικά έξοδα που συνεπάγεται το ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων με αγροτικά μηχανήματα από τα χωριά της Πάφου μέχρι την πρωτεύουσα.

Οι πάφιοι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται από ενωρίς το πρωί στον κυκλικό κόμβο των Κονιών,στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού, και στις 10 το πρωί ξεκίνησε η εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Παράλληλα με την κοινοποίηση των αιτημάτων και προβλημάτων τους στους διερχόμενους αυτοκινητιστές, οι αγρότες της Πάφου μοίραζαν σε αυτούς φρούτα παραγωγής τους.
Οι αγρότες της Πάφου, σύμφωνα με τον επαρχιακό γραμματέα της ΠΕΚ Πάφου Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, κάλεσαν τους καταναλωτές να συστρατευθούν μαζί τους θεωρώντας ότι τα προβλήματα που σήμερα επηρεάζουν τον συγκεκριμένο κλάδο, αύριο θα αφορούν όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά.

Η κατάσταση είναι πλέον οριακή, τόνισε ο κ. Πιττοκοπίτης, με τo κόστος παραγωγής να είναι εκτός ελέγχου την στιγμή, παρατήρησε, που οι εισαγωγές από τρίτες χώρες είναι ανεξέλεγκτες και η ίδια η Ευρωπαική Ένωση προχωρά σε εμπορική συμφωνία με χώρες της λατινικής Αμερικής για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε αστυνομική δύναμη που συντόνιζε την τροχαία κίνηση προκειμένου να αποφευχθούν κυκλοφοριακά εμφράγματα και άλλα προβλήματα, η εκδήλωση των αγροτών ωστόσο έληξε ειρηνικά και χωρίς εντάσεις, με την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά πριν τα τρακτέρ αποχωρήσουν.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More