Friday, September 20, 2024
Home » Ανησυχία για την πιο μαζική άφιξη μεταναστών διά θαλάσσης – Σε επιφυλακή για μεγαλύτερες ροές

Ανησυχία για την πιο μαζική άφιξη μεταναστών διά θαλάσσης – Σε επιφυλακή για μεγαλύτερες ροές

0 comments

Ανησυχία για την πιο μαζική άφιξη μεταναστών διά θαλάσσης – Σε επιφυλακή για μεγαλύτερες ροές

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές της Δημοκρατίας υπό τον φόβο μαζικότερων ροών μεταναστών διά θαλάσσης από τις ακτές του Λιβάνου και της Συρίας.

Η άφιξη έξι πλοιαρίων με 458 μετανάστες τη Δευτέρα, που είναι η πιο μαζική διά θαλάσσης τα τελευταία χρόνια, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και γίνονται ενέργειες σε διάφορα επίπεδα προκειμένου να αποφευχθούν νέες ροές. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα. Ανάμεσά τους είναι 44 γυναίκες και 156 παιδιά, τα 33 ασυνόδευτα.

Μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις, ενός 31χρονου από τον Λίβανο και ενός 23χρονου από τη Συρία, οι οποίοι φέρονται ως οι πλοηγοί του σκάφους στο οποίο στοιβάχθηκαν 283 άτομα. Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν σήμερα (12/3) ενώπιον του Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι το οποίο διέταξε οκταήμερη κράτησή τους.

Οι έξι βάρκες εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ανοικτά του Κάβο Γκρέκο από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τέσσερις άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Έπειτα από πολύωρη επιχείρηση οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σταδιακά στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

Στην πρώτη βάρκα επέβαιναν συνολικά 30 άτομα (18 άνδρες, 3 γυναίκες, 7 παιδιά και 2 ασυνόδευτοι ανήλικοι), στη δεύτερη 24 πρόσωπα (14 άνδρες, 3 γυναίκες, 5 παιδιά και 2 ασυνόδευτοι) και στην τρίτη 62 πρόσωπα (36 άνδρες, 6 γυναίκες, 11 παιδιά και 9 ασυνόδευτοι). Στην τέταρτη βάρκα επέβαιναν 37 πρόσωπα (14 άντρες, 4 γυναίκες, 18 παιδιά και 1 ασυνόδευτος) στην πέμπτη 22 πρόσωπα (14 άντρες, 1 γυναίκα, 3 παιδιά και 4 ασυνόδευτοι) και στην έκτη 283 (162 άντρες, 27 γυναίκες, 79 παιδιά και 15 ασυνόδευτοι).

Στις καταθέσεις τους οι μετανάστες ανέφεραν στην Αστυνομία πως τα έξι σκάφη ξεκίνησαν από τις ακτές του Λιβάνου και πως πλήρωσαν $2.500-3.000 ο καθένας στους διακινητές. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προκειμένου να διαφανεί ποιοι ήταν οι πλοηγοί των άλλων πέντε σκαφών.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More