Friday, September 20, 2024
Home » Ανανέωση προσωποκράτησης του Αϊκούτ για σφετερισμό ε/κ περιουσιών με τζίρο €1 δισ.

Ανανέωση προσωποκράτησης του Αϊκούτ για σφετερισμό ε/κ περιουσιών με τζίρο €1 δισ.

0 comments

Ανανέωση προσωποκράτησης του Αϊκούτ για σφετερισμό ε/κ περιουσιών με τζίρο €1 δισ.

Ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του 73χρονου Σιμόν Μιστριέλ Αϊκούτ, ο οποίος είναι ύποπτος για σφετερισμό Ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, μέσω μεγαλεπήβολου κατασκευαστικού έργου που πιάνει το €1 δισ.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας, αιτήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας την έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης του 73χρονου για περίοδο έξι ημερών, το οποίο και εγκρίθηκε.

ΟΣιμόν Μιστιέλ Αϊκούτ, κάτοχος διαβατηρίων Ισραήλ και Πορτογαλίας, είχε συλληφθεί την Παρασκευή το μεσημέριστο οδόφραγμα Δερύνειας από μέλος της Αστυνομίας Κύπρου. Το Σάββατο είχε οδηγηθεί στο Δικαστήριο, το οποίο είχε εκδώσει διάταγμα προσωποκράτησής του για 5 μέρες.

Για την υπόθεση καταζητούνται ακόμη δυο πρόσωπα. Πρόκειται για τους δυο γιους του πρώτου υπόπτου που τελεί υπό κράτηση. Τον 51χρονο Αφίκ Γιάκοβ και τον 49χρονο Μάικλ Μιστριέλ Αϊκούτ. Και οι δυο παρουσιάζονται ως διευθυντές του ομίλου. Όπως και ο πατέρας τους, είναι κάτοχοι διαβατηρίων Ισραήλ και Πορτογαλίας. Το ΤΑΕ Αρχηγείου προσπαθεί να τους εντοπίσει.

Και οι τρεις είναι ύποπτοι για πέντε αδικήματα. Συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλον, παράνομης κατοχή, νομή και χρήσης γης εγγεγραμμένης σε άλλον, καθώς και συνωμοσίας προς καταδολίευση.

Ο 73χρονος Σιμόν Μιστριέλ Αϊκούτ παρουσιάζεται στο facebook ως ο ιδρυτής του ομίλου εταιρειών AFIK GROUP. Ο κατασκευαστικός αυτός οργανισμός άρχισε να υλοποιεί το έργο «Caesar Project». Πιο συγκεκριμένα, το έργο περιλάμβανε τις αναπτύξεις«Caesar Blue», «Caesar Beach», «Caesar Breeze», «Caesar Bay», «Caesar Cliff» και «Caesar Resort». Όλα αυτά σε τεμάχια γης στα Γαστριά, στην Ακανθού, στον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας και στο Τρίκωμο. Ελληνοκύπριοι έδωσαν μαρτυρία σε βάρος του Αϊκούτ, αφού κατέθεσαν ότι δεν έδωσαν συγκατάθεση για αξιοποίηση των περιουσιών τους.

Δυο πρόσωπα από ευρωπαϊκή χώρα αγόρασαν τουριστική κατοικία στα Γαστριά Αμμοχώστου και κατέβαλαν €235.000. Κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δεν τους δόθηκε τίτλος ιδιοκτησίας.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More