Monday, October 28, 2024
Home » Αγωνιζόμαστε για βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, είπε ο Υπ. Μεταφορών

Αγωνιζόμαστε για βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, είπε ο Υπ. Μεταφορών

0 comments

Αγωνιζόμαστε για βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, είπε ο Υπ. Μεταφορών – Ανέγνωσε πανηγυρικό λόγο για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα

Αγωνιζόμαστε για την επανένωση της πατρίδας μας και για την επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης που θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη όλων των πολιτών της Κύπρου, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων, ΑλέξηςΒαφεάδης.

Advertisement

Σε πανηγυρικό του λόγο για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι «σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο του ηρωικού ‘ΟΧΙ’. Μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία του Ελληνισμού, μία ακόμη επέτειος υπερήφανης θυσίας για την ελευθερία και μια μέρα μνήμης των Ελληνίδων και Ελλήνων που αντιστάθηκαν στην ξένη επιβολή».

Σήμερα, συνέχισε, «μνημονεύουμε και τιμούμε τη θυσία και τους αγώνες τους για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι. Όλων αυτών που έδωσαν την ζωή τους και όλων όσων γενναία αγωνίστηκαν, υπομένοντας τις κακουχίες της κατοχής μέχρι την μέρα που απελευθερώθηκε η Ελλάδα και μαζί με αυτή, οι απανταχού Έλληνες».

Η 28η Οκτωβρίου, ανέφερε ο κ. Βαφεάδης «είναι από το 1940 και κάθε χρόνο μετά, η επέτειος του ‘ΟΧΙ’. Του ‘ΟΧΙ’ στην κατοχή, στην αδικία και την καταπίεση, του ‘ΟΧΙ’ που ταυτίζεται με την αδιαπραγμάτευτη μας απαίτηση για ελευθερία, του ‘ΟΧΙ’ που στον σύγχρονο κόσμο μας, εμπνέει και καθοδηγεί τον Ελληνισμό όπου και αν βρίσκεται. Μια επέτειος που μας θυμίζει ότι η ελευθερία δεν είναι μόνο ένα ιδανικό, αλλά η ψυχή του Ελληνισμού».

Πρόσθεσε πως «στην Κύπρο, όπου η ιστορία μας χαρακτηρίζεται από αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη, η 28η Οκτωβρίου είναι σύμβολο της αυταπάρνησης των ηρώων μας και της θέλησης να ζήσουμε με πυξίδα τις εθνικές μας αξίες και αρχές. Είναι μια επέτειος που γιορτάζουμε με υπερηφάνεια, και κάθε 28 του Οκτώβρη κοιτάζουμε επίσης προς το μέλλον και συνειδητοποιούμε ότι ο αγώνας για την ελευθερία είναι συνεχής».

Ο αγώνας αυτός, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, «είναι αγώνας για την επανένωση της πατρίδας μας και για την επίτευξη μιας βιώσιμης και δίκαιης λύσης που θα εξασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη όλων των πολιτών της Κύπρου. Απαιτείται αφοσίωση, συνεργασία και, κυρίως, ενότητα» είπε και πρόσθεσε πως «σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι πολλές, είναι σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και να θυμόμαστε ότι η ελευθερία εκτός από θυσίες απαιτεί και συλλογικότητα», πρόσθεσε.

Ενωμένοι, σημείωσε, «έχουμε τη δύναμη να πετύχουμε τους στόχους μας και να διαφυλάξουμε στον πυρήνα της εθνικής μας συνείδησης τις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης». Κάλεσε όλοι να «εργαστούμε για την προώθηση μιας κοινωνίας όπου θα επικρατούν αυτές οι αξίες, για ένα μέλλον, όπου όλοι οι Κύπριοι θα ζούμε σε μια ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας».

Κάλεσε ακόμα όλοι να «προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και ενότητα, για να διασφαλίσουμε ότι οι αξίες που πρεσβεύουμε θα συνεχίσουν να είναι τα θεμέλια της κοινωνίας μας, με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να μας υπενθυμίζει την αξία της ελευθερίας και τις θυσίες που έχουν γίνει γι’ αυτήν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More