Έπεσαν οι πρώτες ποινές για την απόπειρα φόνου κατά αστυνομικών στη Λεμεσό

Έπεσαν οι πρώτες ποινές στην υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά των Αστυνομικών στον Ύψωνα, που σημειώθηκε στις 5 Μαΐου 2018, με κατηγορούμενους στην υπόθεση να ήταν τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο διαβόητος Ηλίας Μούζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το Κακουργιοδικείο Λεμεσού καταδίκασε του δύο συγκατηγορούμενος του Μούζου, αφού τους έκρινε ένοχους για συνωμοσία για φόνο.

Συγκεκριμένα, στον 33χρονο Ελλαδίτη, μόνιμο κάτοικο Πάφου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνια, ενώ στον 37χρονο από τη Βουλγαρία, επιβλήθηκε ποινή 2,5 χρόνια.
Σε ό,τι αφορά τον Ηλία Μούζο, η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, του επιβλήθηκε ποινή δύο μηνών για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών και αναβολικών, το 2013.

Οι δύο καταδικασθέντες είναι τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός οχήματος ενοικιάσεως μαζί με τον Μούζο, από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των δυο αστυνομικών, που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά εντόπισαν τον 33χρονο και τον 37χρονο, ενώ η σύλληψη του Ηλία Μούζου έγινε στις 8 Μαΐου, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη του οχήματος που εντοπίστηκε να οδηγεί, στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.
Σημειώνεται πως ο Ηλίας Μούζος αντιμετωπίζει και άλλες κατηγορίες που  αφορούν άλλες εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν  από το 2016, σε Λεμεσό και Πάφο και σχετίζονται με κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών, εσκεμμένη πρόκληση ζημιάς σε περιουσία, απαγωγή, απειλές, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

 

ΠΗΓΗ:REPORTER

Related posts