Tuesday, March 25, 2025
Home » «Welcome Back»: Η νέα καμπάνια της Λάρνακας

«Welcome Back»: Η νέα καμπάνια της Λάρνακας

0 comments

Την ανοδική πορεία των ροών τουριστών στη Λάρνακα, που πλέον είναι τρίτη στις αφίξεις, επιθυμεί να ενισχύσει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ), που επενδύει στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης και της επαρχίας.

Παρά το γεγονός πως η περιφέρεια Λάρνακας έχει πολύ λιγότερες κλίνες (5.817) από τις υπόλοιπες τουριστικές επαρχίες, τα τελευταία χρόνια είδε τις τουριστικές της αφίξεις ν’ αυξάνονται σημαντικά και, μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου (με βάση τα τελευταία επίσημα στοιχεία η Λεμεσός έχει 9.874αδειούχες κλίνες, η Πάφος 27.441 και η επαρχία Αμμοχώστου 37.809). «Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι οι αφίξεις παρουσιάζουν αυξητική τάση, σε συνάρτηση και με το γεγονός πως συνεχίζει η ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων κυρίως στην πόλη και την τουριστική περιοχή», ανέφερε στον «Φ» η διευθύντρια της ΕΤΑΠ Λάρνακας, Νανά Ασμένη, υποδεικνύοντας πως ένα από τα πλεονεκτήματα της Λάρνακας είναι πως διαχρονικά βρίσκεται ψηλά σε επαναλαμβανόμενους τουρίστες σε ποσοστό που αγγίζει το 60%. Σημείωσε, επίσης, πως για το 2025 ετοιμάστηκε πλάνο, με τη στήριξη του υφυπουργείου Τουρισμού, για περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, που περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια Λάρνακας.

Αιχμή του δόρατος είναι η νέα καμπάνια της Λάρνακας, που παρουσιάζει τη σύγχρονη τουριστική της ταυτότητα και συνοδεύεται με τη φράση «Welcome Back». Η καμπάνια παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες και εστιάζει στην παροχή αυθεντικών εμπειριών, καθώς και στην προώθηση της πλούσιας ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων με έμφαση στην τοπική γαστρονομία, αλλά και στην υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών για την ανάπτυξη του τουρισμού. «Οι ενέργειες της ΕΤΑΠ Λάρνακας υλοποιούνται σωρευτικά, χρόνο με τον χρόνο, ώστε να υπάρχει συνέχεια στις δράσεις που είναι απαραίτητες για να επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε η κ. Ασμένη, υπογραμμίζοντας πως «πέραν του πολύ στοχευμένου μάρκετινγκ σε συγκεκριμένες αγορές προτεραιότητας, φέτος θα δώσουμε έμφαση στην ενίσχυση της προβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη βοήθεια influencers από το εξωτερικό». Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, όπως σημείωσε, «καμπάνια σε στοχευμένες αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία, για ειδικές μορφές τουρισμού».

Ένα από τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λάρνακας, σύμφωνα με τη διευθύντρια της ΕΤΑΠ, είναι οι πολλαπλές εμπειρικές δραστηριότητες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες της πόλης και της επαρχίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, τον επόμενο μήνα στη φαρέτρα της τουριστικής Λάρνακας θα προστεθεί πλατφόρμα που θα συγκεντρώνει αυτές τις δραστηριότητες, δίδοντας, παράλληλα, την ευκαιρία στους τουρίστες να κάνουν κρατήσεις απευθείας και μέσω των ξενοδοχείων τους. Ανάμεσα στις εμπειρίες που θα περιληφθούν είναι θαλάσσιες δραστηριότητες (καταδύσεις και θαλάσσια αθλήματα), πολιτιστικοί περίπατοι, γαστρονομικές διαδρομές και γευσιγνωσία κρασιού. «Παρ’ όλο που υπάρχουν πολλές τέτοιες δραστηριότητες στην περιφέρεια Λάρνακας δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση των τουριστών σε αυτή την πληροφόρηση. Ήταν ένα κενό που εντοπίσαμε. Η νέα πλατφόρμα που θα λανσάρουμε θα αποτελεί ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο καθ’ ότι θ’ αναβαθμίσει την εμπειρία των τουριστών, θα βελτιώσει την εικόνα της περιφέρειας Λάρνακας ως τουριστικού προορισμού, θα βοηθήσει στη μετακίνηση τουριστών προς την ύπαιθρο και θα ενισχύσει τις μικρές επιχειρήσεις».

Επιπρόσθετα, θα συνεχιστεί και φέτος η ψηφιοποίηση των σημείων ενδιαφέροντος της Λάρνακας, που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. «Είμαστε σε πολύ καλό σημείο, αφού και τα 15 μουσεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας έχουν ψηφιοποιηθεί. Προχωρούμε φέτος με τη ψηφιοποίηση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρνακας – Συλλογή Χριστοφόρου και αργότερα με τα νέα μουσεία που θα δημιουργηθούν, που είναι το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αγίου Ιωάννη και το Μουσείο Αλιείας στο Ζύγι. Επίσης, θα συνεχίσει και η δράση για τις τρισδιάστατες αναστηλώσεις των αρχαιολογικών μας χώρων», σημείωσε η κ. Ασμένη.

Οι δράσεις αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος

Στα σχέδια της ΕΤΑΠ Λάρνακας για το 2025 περιλαμβάνονται έργα τόσο στην πόλη, όσο και την επαρχία, με απώτερο στόχο τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής.

Ποδηλατικές διαδρομές: Σχεδιασμός διαδρομών προς την ορεινή Λάρνακας και στην τουριστική περιοχή Πύλας/ Ορόκλινης. Ποδηλατικές διαδρομές θα δημιουργηθούν και στο Εθνικό Πάρκο Ριζοελιάς, μία για ερασιτεχνικό επίπεδο και παιδιά και μία υψηλής αντοχής.

Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις παραλίες της Λάρνακας: Ενίσχυση του προγράμματος φυτεύσεων φοινικόδεντρων κι άλλων κατάλληλων δέντρων στις παραλίες, ώστε ν’ αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να βελτιωθεί η εικόνα τους. Θα συνεχίσει ο εμπλουτισμός της παραλιακής Ορόκλινης, που ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια, με στόχο να καταστεί η πιο πράσινη παραλιακή περιοχή στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί υπαίθριος χώρος εκγύμνασης στο παραλιακό πάρκο τουριστικής Πύλαςκαι θα ενισχυθεί το πράσινο κατά μήκος του δρόμου της παραλιακής περιοχής. Φύτευση φοινικόδεντρων θα γίνει και σε παραλίες της πόλης της Λάρνακας.

Ενίσχυση της ταυτότητας των 9 μελισσοχωριών: Ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, όπως η δημιουργία μελισσοκομικών μονοπατιών και θεματικών πάρκων, προγραμματίζονται κι άλλα έργα που θ’ αναδείξουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που συνδέει τις εννέα κοινότητες. Ανάμεσά τους είναι η τοποθέτηση θεματικών ανθώνων με μελισσοκομικά φυτά, που θα επιμεληθούν καλλιτέχνες

Δημιουργία μόνιμων γλυπτών στο Πάρκο Καλλιτεχνών Μεσόγειος: Τα μόνιμα γλυπτά θα έχουν ως θέμα τη Μεσόγειο και θα γίνει ανάθεση, έπειτα από προκήρυξη διαγωνισμού, σε καλλιτέχνες της περιοχής, η οποία περιλαμβάνεται στους οργανωμένους τουριστικούς περιπάτους.

Επέκταση καλλιτεχνικής επιμέλειας στεγάστρων σε στάσεις λεωφορείων της Αθηένου: Νέες στάσεις στον Δήμο Αθηένου θα φιλοτεχνηθούν με σχέδια του τοπικού κεντήματος Βενίς, που περιλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Ένταξη της σκαλιώτικης κούπας ως γαστρονομικό ΠΓΕ (Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης): Ενέργειες για καθιέρωση του προϊόντος στη βάση μελέτης που προβλέπει προώθησή του στα μενού ξενοδοχείων και εργαστήρια ανάδειξής του.

Προσβασιμότητα: Υλοποίηση συγκεκριμένων εισηγήσεων από τη μελέτη της ablebook για βελτίωση της προσβασιμότητας στα σημεία ενδιαφέροντος της Λάρνακας. Επιπρόσθετα, ολοκληρώνεται το έργο που αφορά στην προσβασιμότητα του Μουσείου Μνήμης Καλαμουργικής Λιβαδιών, σε συνεργασία με τις Σχολές Τυφλών και Κωφών.

Ο σχεδιασμός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας προβλέπει, επίσης, τοπιοτέχνηση χώρου κοντά στην παραλία Μενεού, δημιουργία νέων backgrounds με σχέδιο του Λευκαρίτικου κεντήματος, ενίσχυση του χαρακτήρα της Χοιροκοιτίας με την τοποθέτηση στεγάστρου με κρεμαστά καλάθια, τη δημιουργία σημείου αναφοράς με μεγάλο παγκάκι στο σχήμα της κουφής του Πεντάσχοινου στον Αγ. Θεόδωρο, τοποθέτηση ξύλινων κούνιων παλαιού χαρακτήρα στην Τόχνη, καθώς και καλλιτεχνική επιμέλεια στάσεων λεωφορείων στο Ζύγι.

Πέραν του προγραμματισμένου Σχεδίου Δράσης, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, όπως υπέδειξε η κ. Ασμένη, διαχειρίζεται ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία εστιάζουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας, στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και στην ενίσχυση της εργοδότησης στη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία. «Παράλληλα, η ΕΤΑΠ Λάρνακας εργάζεται εντατικά για την προώθηση εκκρεμούντων έργων, που θ’ αναβαθμίσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες της περιφέρειας, αλλά και για την επίλυση διάφορων προβλημάτων που επηρεάζουν τον τουρισμό», σημείωσε.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00