Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) διερευνά και ρωτά τους συμμετέχοντες στην αγορά σχετικά με τα πλεονεκτήματα διαπραγμάτευσης των μετοχών όλο το εικοσιτετράωρο, καθώς οι εποπτικές αρχές εξετάζουν εάν το χρηματιστήριο θα μπορούσε να μην κλείνει ποτέ. Η έρευνα από το NYSE πραγματοποιήθηκε από ομάδα ανάλυσης δεδομένων και όχι από τη διοίκησή του, αλλά υπογραμμίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον που έχει δημιουργηθεί για συνεχή διαπραγμάτευση αναφέρουν σχετικά οι «Financial Times».
Απασχόληση ρεκόρ
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς είναι αισιόδοξος για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας του επικαλούμενος την απασχόληση ρεκόρ και την επιβράδυνση του πληθωρισμού χάρη στη μείωση του ενεργειακού κόστους. «Από την αρχή του έτους, η παραγωγή σε αυτούς τους τομείς που εξαρτώνται από την ενέργεια έχει αυξηθεί αισθητά», είπε. Αναφέρθηκε επίσης σε πιθανές μειώσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων και καταναλωτών.
Επενδύσεις 4 τρισ. δολ.
Η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση θα χρειαστεί κεφάλαια που θα φτάνουν τα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, απαιτώντας περισσότερες συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ειδικά στην Ασία – Ειρηνικό, εκτιμά η BlackRock. Η προειδοποίηση αυτή περιλαμβάνεται στο τελευταίο «Σενάριο Μετάβασης του Ινστιτούτου Επενδύσεων» της BlackRock, το οποίο αναλύει τον τρόπο με τον οποίο είναι πιο πιθανό να πραγματοποιηθεί η μετάβαση με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και τον πιθανό αντίκτυπό της στα χαρτοφυλάκια. Το ποσό των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι διπλάσιο από τις προηγούμενες προσδοκίες των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
Αναδυόμενες αγορές
Ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές θέλει να αναδείξει ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος συναντήθηκε με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και αρκετούς άλλους πολυμερείς δανειστές ανάπτυξης, με στόχο να διοχετεύσουν περισσότερα κεφάλαια σε πρωτοβουλίες στις αναδυόμενες αγορές. Τα θέματα που συζήτησε ο ίδιος με δανειστές περιελάμβαναν τον καταμερισμό κινδύνου και την αύξηση της πρόσβασης στις αγορές ιδιωτικού χρέους μέσω εκδόσεων ομολόγων, επιλογές που έχουν προωθηθεί από τις αναπτυξιακές τράπεζες για να βοηθήσουν στη στήριξη των αναδυόμενων οικονομιών σε όλο τον κόσμο.