Tuesday, December 24, 2024
Home » KPMG: Οι κορυφαίες εταιρείες του κόσμου έτοιμες για τους κανόνες αναφοράς βιωσιμότητας

KPMG: Οι κορυφαίες εταιρείες του κόσμου έτοιμες για τους κανόνες αναφοράς βιωσιμότητας

0 comments

«Συνήθης επιχειρηματική πρακτική» για τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου, καθώς προετοιμάζονται για τους υποχρεωτικούς κανόνες αναφοράς βιωσιμότητας σύμφωνα με την έρευνα Αναφοράς Βιωσιμότητας KPMG 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020 το 95% των 250 κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως δημοσιεύουν πλέον στόχους μείωσης άνθρακα (2022: 80%) και οι περισσότερες από τις μισές (56%) από τις 250 κορυφαίες εταιρείες διαθέτουν πλέον υπεύθυνο βιωσιμότητας (2022: 45%). Επίσης το ένα τρίτο περίπου (30%) των 100 κορυφαίων εταιρειών λαμβάνουν υπόψη τη βιωσιμότητα στις αμοιβές των στελεχών (2022: 24%)

Έρευνα Αναφοράς Βιωσιμότητας KPMG 2024

Με την υποχρεωτικήαναφορά βιωσιμότητας να πλησιάζει, νέα έρευνα της KPMG αποκαλύπτει ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου υιοθετούν μια προληπτική προσέγγιση, με σημαντική αύξηση στις επιχειρήσεις που δημοσιεύουν ήδη στοιχεία ESG, συμπεριλαμβανομένων στόχων μείωσης άνθρακα.

Η Έρευνα Αναφοράς Βιωσιμότητας της KPMG, που ξεκίνησε το 1993, δημοσιεύεται κάθε δύο χρόνια και αναλύει τις εκθέσεις βιωσιμότητας και ESG από 5.800 εταιρείες σε 58 χώρες και δικαιοδοσίες. Με περισσότερα από 180.000 δεδομένα συγκεντρωμένα σε μία ενιαία βάση, η έκθεση προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της τρέχουσας προόδου των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως όσον αφορά την αναφορά ESG. Η ανάλυση καλύπτει τις «N100» (τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες) και τις «G250» (τις 250 μεγαλύτερες εταιρείες με βάση τα έσοδα από τη λίστα Fortune 500 του 2023).

Τα βασικά συμπεράσματα της Έρευνας KPMG 2024 περιλαμβάνουν:

1. Η αναφορά βιωσιμότητας και οι στόχοι μείωσης άνθρακα έχουν γίνει καθημερινή πρακτική. Σχεδόν όλες οι εταιρείες της G250 και τα τέσσερα πέμπτα των N100 δημοσιεύουν πλέον τέτοια στοιχεία.

2. Μερικές εταιρείες προετοιμάζονται ήδη για την υποχρεωτική αναφορά στο πλαίσιο της Οδηγίας CSRD της ΕΕ. Η οδηγία εφαρμόζεται αρχικά για οικονομικές αναφορές από το τέλος του 2024, αλλά κάποιες επιχειρήσεις, κυρίως ευρωπαϊκές ή με δραστηριότητα στην Ευρώπη, έχουν ήδη ξεκινήσει προσαρμογές. Σχεδόν οι μισές ευρωπαϊκές εταιρείες της έρευνας κάνουν ήδη αναφορές χρησιμοποιώντας την Ταξινομία της ΕΕ.

3. Η διπλή ουσιαστικότητα χρησιμοποιείται πλέον από το ήμισυ των μεγαλύτερων εταιρειών. Σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα των εταιρειών G250 και N100 εφαρμόζουν αξιολογήσεις ουσιαστικότητας, ενώ οι G250 υιοθετούν πιο συχνά την προσέγγιση της διπλής ουσιαστικότητας, που συνυπολογίζει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την κοινωνία, καθώς και την οικονομική απόδοση.

4. Παρά την επικείμενη υποχρεωτική αναφορά, οι εθελοντικές κατευθυντήριες γραμμές παραμένουν δημοφιλείς. Το GRI είναι το πιο διαδεδομένο πρότυπο, με τα τρία τέταρτα των G250 εταιρειών να το χρησιμοποιούν. Άλλα πρότυπα βλέπουν επίσης αυξήσεις στη χρήση τους.

5. Η αναφορά για τη βιοποικιλότητα συνεχίζει να αυξάνεται. Περίπου οι μισές από τις G250 και N100 εταιρείες δημοσιεύουν πλέον στοιχεία για τη βιοποικιλότητα, από το ένα τέταρτο πριν από τέσσερα χρόνια, αν και η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε πρόσφατα.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει πολύπλοκα κλιματικά, κοινωνικά και γεωπολιτικά ζητήματα, καθιστώντας τις προτεραιότητες ESG πιο σημαντικές από ποτέ. Τα τελευταία δύο χρόνια, ορισμένες εταιρείες και επενδυτές έχουν αποδυναμώσει ή εγκαταλείψει δεσμεύσεις ESG. Ωστόσο, η έρευνα της KPMG δείχνει ότι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως παραμένουν προσηλωμένες, θέτοντας τουλάχιστον στόχους μείωσης άνθρακα.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00