Monday, September 9, 2024
Home » Όλα όσα αλλάζουν στις άδειες ασθενείας των δημοσίων υπαλλήλων – Ποιοι είναι οι επόμενοι που θα δουν μείωση στις άδειές τους

Όλα όσα αλλάζουν στις άδειες ασθενείας των δημοσίων υπαλλήλων – Ποιοι είναι οι επόμενοι που θα δουν μείωση στις άδειές τους

0 comments

Όλα όσα αλλάζουν στις άδειες ασθενείας των δημοσίων υπαλλήλων – Ποιοι είναι οι επόμενοι που θα δουν μείωση στις άδειές τους

Τροποποίηση των κανονισμών για μείωση των ημερών άδειας ασθενείας των δημοσίων υπαλλήλων, από 42 ημέρες σε 28, και χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό, από οκτώ σε έξι ημέρες αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρία.

Σε πρωινές δηλώσεις του ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Στρατή Ματθαίου, σχολιάζοντας την εξέλιξη, τόνισε ότι δεν πρόκειται για άγνωστη εξέλιξη για τη Συντεχνία, καθώς πρόκειται για προϊόν διαβουλεύσεων που προηγήθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αποσύρονται επικίνδυνα κοσμήματα και παιδικά παιχνίδια από την αγορά…

ΑΠΟΕΛ: Κοτζαελίσπορ καλεί Βιγιαφάνιες

ΕΙΚΟΝΑ: Τελωνειακοί έμειναν άφωνοι κατά τον έλεγχο άνδρα που ερχόταν…

Όπως εξήγησε η εξέλιξη προέκυψε καθώς κατόπιν μελετών διαφάνηκε ότι υπήρχε κατάχρηση των αδειών ασθενείας από ελάχιστους υπαλλήλους.

«Ήταν λίγοι και ήταν οι ίδιοι αυτοί που καταχράζονταν τις άδειες ασθενείας. Το 95% δεν αξιοποιούσε τις 42 μέρες που δικαιούνταν», δήλωσε.

Όσοι πραγματικά το έχουν ανάγκη, δηλαδή είτε υπόκεινται σε σοβαρές επεμβάσεις είτε πάσχουν από χρόνιες σοβαρές ασθένειας, όχι μόνο δεν επηρεάζονται από την εξέλιξη, είπε, αλλά κερδίζουν και επιπλέον άδεια ασθενείας.

Συγκεκριμένα, προωθούνται τρεις περίοδοι εξάμηνων παρατάσεων άδειας ασθενείας, αντί για δύο που προέβλεπαν οι υφιστάμενοι κανονισμοί, αναφέροντας ότι αυτό αφορά τους χρόνιους ασθενείς. Η μια θα είναι με πλήρεις απολαβές, η μία με 60% και η τρίτη με μείωση απολαβών στο 50%, ανέφερε.

Επίσης, για τους χρόνιους ασθενείς, διαγράφεται η απαίτηση για έγκριση των παρατάσεων των αδειών ασθενείας από ιατροσυμβούλιο και θα παραχωρείται με την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού, με έγκριση του οικείου προϊσταμένου.

Παράλληλα τόνισε ότι η απόφαση επηρεάζει το κεντρικό κράτος, δηλαδή τη δημόσια υπηρεσία, ωστόσο εκτίμησε ότι θα επεκταθεί σε βάθος χρόνου και στους ημικρατικούς.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, αποφάσισε ότι μειώνονται οι μέρες άδειας ασθενείας, από 42 ημέρες σε 28, οι άδειες ασθενείας χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό, από οκτώ σε έξι ημέρες οι οποίες περιλαμβάνονται στις 28 ημέρες ετήσιας άδειας ασθενείας.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More