Monday, September 9, 2024
Home » Ψηφιακές πλατφόρμες για δανειολήπτες

Ψηφιακές πλατφόρμες για δανειολήπτες

0 comments

Επιστολή στους servicers έστειλε η γενική γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση για να τους υπενθυμίσει την υποχρέωσή τους να θέσουν σε λειτουργία ειδική ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των δανειοληπτών για την παροχή προσωποποιημένης πληροφόρησης. Η προθεσμία που έχουν οι servicers λήγει στις 31 Μαρτίου 2024 και στο ηλεκτρονικό σύστημα θα πρέπει να περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τα ποσά που οφείλει ο δανειολήπτης, την περιοδικότητα των δόσεων, το ύψος τους, την ημερομηνία πληρωμής κάθε δόσης, το τρέχον υπόλοιπο, καθώς και τον λογαριασμό εξυπηρέτησης της οφειλής.

Ακριβή μου…

Golden Visa

Πανάκριβα γίνονται τα ακίνητα για τους επενδυτές τρίτων χωρών που θέλουν να αποκτήσουν Golden Visa. Η κυβέρνηση ανεβάζει τα όρια της επένδυσης ενώ καθιερώνει «κόφτες» στην επιφάνεια των ακινήτων και τη χρήση τους. Η νέα ρύθμιση, την οποία θα παρουσιάσει σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης, προβλέπει επενδύσεις τριών ταχυτήτων για την απόκτηση «Χρυσής Βίζας». Στην πρώτη βρίσκονται τα διατηρητέα κτίρια, όπου το ελάχιστο ποσό επένδυσης θα είναι 250.000 ευρώ, στη δεύτερη ταχύτητα περιοχές της περιφέρειας, ο Πειραιάς και η Δυτική Αττική, όπου σήμερα το όριο είναι 250.000 ευρώ, το νέο όριο ανεβαίνει στα 400.000 ευρώ και στην τρίτη ταχύτητα, Αττική, Θεσσαλονίκη και δημοφιλή νησιά με πληθυσμό μεγαλύτερο των 3.000 κατοίκων, όπου σήμερα ισχύει το όριο των 500.000 ευρώ, αυξάνεται στις 800.000 ευρώ. Επίσης καθιερώνεται ελάχιστο όριο 120 τ.μ. για την επιφάνεια του ακινήτου το οποίο δεν θα μπορεί να διατεθεί για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Οι Ελληνες ταξιδεύουν

Οι Millennials ταξιδεύουν και μάλιστα αρκετά. Σύμφωνα με στοιχεία της Airbnb υπάρχει σημαντική αύξηση στα ταξίδια που πραγματοποιούν στην Ελλάδα και φέτος την άνοιξη 28% περισσότερες ήταν οι διανυκτερεύσεις για τις οποίες έχουν κάνει κράτηση ταξιδιώτες ηλικίας μεταξύ 30 και 39 ετών από πέρυσι. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα δωμάτια έχουν αναδειχθεί σε αγαπημένη κατηγορία και είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Τα οικογενειακά ταξίδια είναι επίσης σε ανοδική πορεία, με τις ελληνικές οικογένειες ή τις οικογένειες με βάση την Ελλάδα που πηγαίνουν διακοπές την άνοιξη να σημειώνουν αύξηση περίπου 12% σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα το 1/3 στις αναζητήσεις είναι για ανοιξιάτικες διακοπές στο εσωτερικό στην Ελλάδα, ενώ οι κορυφαίοι προορισμοί είναι το Ρέθυμνο, το Καρπενήσι, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, τα Καλάβρυτα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Αράχοβα και ο Βόλος. Δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Ελληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό την άνοιξη είναι η Κωνσταντινούπολη, το Ντουμπάι και η Φρανκφούρτη.

Περίθαλψη με χρέη

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, δηλαδή δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα όσοι έχουν χρέη στο Δημόσιο μέχρι 100 ευρώ, φέρνει η κυβέρνηση. Η σχετική τροπολογία αναμένεται να ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Συγκεκριμένα θα ορίζει ότι θα δίνεται ασφαλιστική ικανότητα σε όσους έχουν οφειλές μέχρι 100 ευρώ και αφορά περίπου 64.000 μικροοφειλέτες. Στόχος είναι να εξαιρεθούν οι μικροοφειλέτες καθώς μικρές οφειλές της τάξης ακόμα και των 20 ευρώ εμποδίζουν τους ασφαλισμένους μη μισθωτούς του ΕΦΚΑ να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα και να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Απάτη $6,3 δισ.

Για ξέπλυμα χρήματος καταδικάστηκε στο Λονδίνο μια γυναίκα που κρίθηκε ότι μετέτρεψε bitcoin σε μετρητά και ακίνητα για να βοηθήσει στην απόκρυψη των εσόδων από απάτη ύψους 5 δισ. στερλινών (6,3 δισ. δολαρίων). Οπως αναφέρει το Reuters, οι εισαγγελείς έκριναν ότι η Γουέν Γιαν βοήθησε να παραμείνει κρυφή η πηγή των χρημάτων που φέρεται να εκλάπησαν από σχεδόν 130.000 κινέζους επενδυτές με δόλια μέσα μεταξύ 2014 και 2017. Ωστόσο δεν φέρεται να συμμετείχε στην υποκείμενη απάτη, η οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, σχεδιάστηκε από μια γυναίκα γνωστή στη Γουν ως Ζανγκ Γιαντί, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Γιαν Ζιμίν. Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η βρετανική αστυνομία κατέσχεσε πορτοφόλια που περιείχαν περισσότερα από 61.000 bitcoin – γεγονός που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κρυπτονομισμάτων από τις διωκτικές Αρχές παγκοσμίως.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More