Sunday, September 8, 2024
Home » Ψηλά η Ελλάδα στις επενδύσεις

Ψηλά η Ελλάδα στις επενδύσεις

0 comments

Στις τρεις κορυφαίες αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) είναι η Ελλάδα καθώς βρίσκεται στην τρίτη θέση του σχετικού δείκτη της EY που εξετάζει τις επιδόσεις των χωρών προσαρμοσμένες σύμφωνα με το μέγεθος του ΑΕΠ τους.

Ο εξαμηνιαίος δείκτης της EY, Renewable Energy Country Attractiveness Index, αξιολογεί τις 40 κορυφαίες οικονομίες του κόσμου και τις κατατάσσει ως προς την ελκυστικότητα των επενδυτικών ευκαιριών στις ΑΠΕ.

Ο προσαρμοσμένος ως προς το ΑΕΠ δείκτης, δίνει μια πιο αντικειμενική εικόνα της πραγματικότητας, αποτυπώνοντας τις επιδόσεις των χωρών σε σχέση με το οικονομικό τους μέγεθος, καθώς ο βασικός δείκτης, από τη φύση του, «πριμοδοτεί» τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, οι οποίες λόγω του μεγέθους τους έχουν και τις μεγαλύτερες αγορές ΑΠΕ.

Μάλιστα η έκθεση που συνοδεύει τον δείκτη RECAI, σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει σημαντική πρόοδο προς τους στόχους που έχουν τεθεί για το 2030 και το 2050. Η χωρητικότητα εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ στη χώρα πρόσφατα ξεπέρασε τα 11 GW, ενώ έχουν προγραμματισθεί έργα πράσινων ηλεκτρολυτών υδρογόνου 1,7 GW.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More